Jövőtervező életbiztosítás - most orvosi vizsgálat nélkül, ONLINE megkötheti

 • Életbiztosítás és megtakarítás egyben
 • Halálesetre és baleseti eredetű eseményekre térít

Nézze meg ONLINE köthető csomagajánlatunkat!

Mire van szükség egy változó világban?

Felkészültségre és tudatosságra.

Éljen az Extra Ügyfélbónusz akció lehetőségével, és növelje vele megtakarításait!

Bővebb információt itt talál az akcióról.

Élet- és nyugdíjbiztosítási termékek Extra Ügyfélbónusz jóváírása - akció

Megtakarítás és életbiztosítás egyben, ügyfélbónusszal és kiegészítő biztosításokkal

Tegyen családja céljainak megvalósításáért!

Az Alfa Jövőtervező életbiztosítás rendkívül jó választás azok számára, akiknek éppoly fontos, hogy egy váratlan tragédia (komoly baleset, betegség, halál) esetén a család anyagilag védve legyen, valamint hogy félre tudjanak tenni a közép és hosszú távú célok megvalósítása érdekében.

Az életbiztosítás tartalmaz:

 • Kockázati életbiztosítást, mely egy váratlan tragédia esetén segít a család megnövekedett kiadásait fedezni.
 • Vállalt havi megtakarítást, hogy az alapbiztosítás díján felül tudjon félretenni havonta.
 • Kiegészítő biztosításokat, melyek további védelmet adnak az alapbiztosítás mellé.

 

Alfa Jövőtervező életbiztosítás

 

Annak érdekében, hogy ügyfeleinket még nagyobb biztonságban tudhassuk, Társaságunk ingyenes, 1 000 000 Ft szolgáltatási összegű, közlekedési baleseti halálra kiterjedő kiegészítő biztosítási fedezetet nyújt a (fő)biztosított személy részére. Az ingyenes kiegészítő biztosítás szerződése első évfordulójáig érvényes.

Garantált hozam vagy szakértők által menedzselt megtakarítási háttér

Ön dönt, mekkora kockázatot vállal megtakarításával! Jövőtervező életbiztosításunkkal 2 megtakarítási forma közül választhat.

 

Ha hosszú távon, várhatóan a garantált 1%-os hozamnál magasabb hozamot szeretne elérni, és ennek érdekében hajlandó kockázatot vállalni, érdemes a befektetési egységekhez kötött megtakarítási formát választania. Ebben az esetben sem kell Önnek figyelnie a pénzügyi híreket, nem kell Önnek pénzügyi döntéseket hoznia hétről-hétre, mert szakértőink menedzselik megtakarítását.

 

Garantált hozam vagy szakértők által menedzselt megtakarítási háttér

Kiszámítható, biztonságos befektetési háttér

 • Garantált hozam
 • 1% biztos hozam a tartam végéig
 • Nincs befektetési kockázat

Szakértők által menedzselt megtakarítási háttér

 • Nincs garantált hozam
 • Várhatóan 1%-nál magasabb hozam
 • Van befektetési kockázat

Miben más, mint egy egyszerű kockázati életbiztosítás?

 

Életbiztosítás és megtakarítás egyben

Az alap életbiztosítási védelmen felül Ön azt is megválaszthatja, hogy mekkora összeget szeretne félretenni havonta megtakarítási céljaira, milyen futamidővel és mekkora kockázatvállalás mellett.

A célt Ön választja meg

A Jövőtervező életbiztosítás rugalmas futamidővel és kockázatvállalással támogatja Önt céljai megvalósításában. Ideális közép és hosszú távú megtakarítási tervei eléréséhez.

Ügyfélbónusz

Legalább 15 éves biztosítási időszak és minimum 20 ezer Ft/hó megtakarítási díjrész esetén egy éves biztosítási díjat írhatunk jóvá szerződésén, amely tovább gyarapíthatja megtakarításait!*

*A tájékoztatás nem teljes körű, további részletekért olvassa el biztosítási szabályzatunkat!

Ön választja meg, megtakarításával mennyi kockázatot vállal

Az Ön választása szerint az életbiztosításokra befizetett biztosítási díjakat a biztosító kétféleképpen fektetheti be:

választhat “hagyományos” megtakarítási formát, ahol a biztosító saját maga fekteti be a díjakat és meghatározott garanciákat biztosít, vagy úgynevezett “unit-linked” terméket, ahol a biztosító az Ön által kiválasztott eszközalapokba fekteti be a díjak költségekkel csökkentett részét. Ez esetben a biztosító nem vállal garanciát a befektetések értékének megőrzésére, viszont ezzel a lehetőséggel magasabb hozam elérése is lehetséges.

Számos kiegészítő biztosítás a fokozottabb biztonságért

Választható kiegészítő biztosításaink segítségével Ön állítja össze személyre szabott életbiztosítását!

Legyen előrelátó, de ne jövőbelátó! Kezdje el a felkészülést még ma!

Díjmentes tájékoztatást kérek

Beszéljünk őszintén az életbiztosításról!

A magyarok csupán 5%-a rendelkezik kockázati életbiztosítással, pedig az anyagi biztonság nem kiváltság, hanem szükséglet!

Szülőként felelősek vagyunk gyermekeinkért

Nehéz és fájdalmas dolog belegondolni abba, hogy mit hagyunk hátra magunk után, ha elmegyünk. De legyünk reálisak, az élet bárkit arcul csaphat. Ennek megfelelően kell minden eshetőségre felkészülni!

Az anyagi védelem fontos

Népszerű mondás, hogy a pénz nem boldogít, de lássuk be, van az a helyzet, mikor az anyagiak kiemelt szerepet kapnak a történetben. Tény és való, hogy a pénz nem fogja csökkenteni a veszteség fájdalmait, de biztos alap arra, hogy a tragédia utáni romokból újat lehessen építeni.

A megtakarítás tervei megvalósításában segít

Az Alfa Jövőtervező életbiztosítás rugalmasan segíti megtakarítási terveinek megvalósításában (pl. gyermek tanulmányainak, életkezdésének támogatása). A célt szabadon választhatja meg, az Alfa Jövőtervező pedig támogatja azt.

Alfa Jövőtervező életbiztosítás mint komplex megoldás

 

Összehasonlítás más életbiztosítási termékekkel

Jövőtervező életbiztosítás

Kettő az egyben választás azok számára, akiknek éppoly fontos, hogy egy váratlan tragédia (komoly baleset, betegség, halál) esetén a család anyagilag védve legyen, valamint hogy félre tudjanak tenni a közép és hosszú távú célok megvalósítása érdekében.

Kockázati életbiztosítás

Azoknak ajánljuk, akik számára a család anyagi biztonsága az első, ezért olyan megoldást keresnek, mely egy váratlan tragédia esetén segít a család megnövekedett kiadásait fedezni, illetve a megszokott életszínvonalat fenntartani.

Nyugdíjbiztosítás

Azoknak ajánljuk, akik időben szeretnének elkezdeni félretenni nyugdíjas éveikre, mivel fontos számukra, hogy időskorban is biztos anyagi háttérrel rendelkezzenek, és ne kelljen semmiben se nélkülözniük.

Kiegészítő biztosításaink

Igényeire szabjuk az életbiztosítási védelmet

Kiegészítő biztosításokkal „testreszabhatja” alap életbiztosítását, amelyek váratlan élethelyzetekben nyújtanak gyors anyagi segítséget. Gondoljon bele, hogyan alakulna az Ön és családja helyzete, ha hosszabb kórházi kezelésre szorulna, súlyos egészségkárosodás érné, komolyabb műtétre lenne szüksége. A kiegészítő biztosítás nem csak az egyén és a család számára nyújt védelmet, de az alapbiztosítás fenntarthatóságát is „védheti”. Segíthet abban, hogy ne kelljen lemondanunk a biztosításról, amit valamilyen távolabbi cél megvalósításáért indítottunk (nyugdíj kiegészítése, gyermekek taníttatása stb.); azaz egy baleset, betegség anyagi terhei, vagy a jövedelem kiesése miatt ne kelljen felmondani az alapbiztosítást.

 

Betegségbiztosítások


Daganatos betegség esetére szóló kiegészítő biztosítás (CC-01; CC-17)Daganatos betegség esetére szóló kiegészítő biztosítás (CC-01; CC-17; CC-21)

A mai kor egyik leggyakoribb betegsége a rák, így szinte mindenki tapasztalja a környezetében, hogy az egészségügyi problémával való küzdelem mellett milyen egyéb nehézségekkel kell szembenézni a betegség felismerése után.


Kritikus betegségekre szóló kiegészítő biztosítás „Kritikus 7” (KR-08; KR-17)Kritikus betegségekre szóló kiegészítő biztosítás „Kritikus 7” (KR-08; KR-17; KR-21)

Azoknak érdemes biztosítási védelmüket kritikus betegségekre szóló kiegészítő biztosítással kiszélesíteni, akik például daganatos, vagy szív- és érrendszeri megbetegedésektől tartanak, de nem köthetnek sajnos azok, akik ilyen betegségükről vagy azok tüneteiről tudnak.


20 féle kritikus betegség esetére szóló kiegészítő biztosítás „Kritikus 20” (DD-01; DD-17)20 féle kritikus betegség esetére szóló kiegészítő biztosítás „Kritikus 20” (DD-01; DD-17; DD-21)

A kor előre haladtával sajnos egyre nagyobb a kockázata bizonyos betegségek kialakulásának. Számos, akár súlyos következménnyel, vagy hosszú gyógyulási folyamattal járó betegség diagnosztizálása után jelenthet nagy anyagi segítséget ennek a kiegészítő biztosításnak a szolgáltatása.


30 féle kritikus betegség esetére szóló kiegészítő biztosítás „Kritikus 30” (CI-21)

A 30 féle súlyos betegségre fedezetet kínáló biztosításunkat a legfokozottabb védelmet kereső ügyfeleinknek ajánljuk.


Műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (MT-08; MT-17)Műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (MT-08; MT-17; MT-21)

Anyagi segítséget jelent a biztosítás tartamán belül bekövetkező műtét(ek) miatt felmerülő költségek finanszírozásához, a kieső jövedelem pótlásához. Csak folyamatos díjfizetésű, egyszemélyes biztosítás mellé köthető.


Nőknek szóló, műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (WMT-08; WMT-17)Nőknek szóló, műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (WMT-08; WMT-17; WMT-21)

Ez a kiegészítő biztosítás speciálisan női egészségügyi kockázatokból eredő műtétek esetén térít. Ajánljuk tehát azon nők figyelmébe, akik fontosnak tartják, hogy egy műtét szükségessé válása esetén – akár terhességgel, szüléssel összefüggően – a feltételek keretei között pénzügyi segítségben részesüljenek.


Kórházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (KN-08; KN-17)Kórházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (KN-08; KN-17; KN-21)

Érdemes felkészülni azokra az esetekre is, amikor rövidebb vagy hosszabb ideig kórházi ápolásra szorulunk. Ebben a helyzetben nyújthat anyagi segítséget a kórházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás, amely egy előre meghatározott összeget fizet a kórházban töltött napokra.


Nőknek szóló, kórházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (WKN-08; WKN-17)Nőknek szóló, kórházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (WKN-08; WKN-17; WKN-21)

A nőknek speciális egészségügyi kockázatokkal is szembe kell nézniük, és ezek huzamosabb ideig tartó kórházi ápolással is járhatnak. A kifejezetten nőknek szóló, kórházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás előre meghatározott összeget fizet a kórházban töltött napokra.


TB rokkantsági ellátáshoz kapcsolódó kiegészítő biztosítás (TB-08; TB-17)Megváltozott munkaképességre szóló kiegészítő biztosítás (TB-08, TB-17, TB-21)

Azoknak ajánljuk, akik munkájukból, életvitelükből adódóan veszélyeztetve érzik magukat, és szeretnék önmagukat és családjukat is anyagi biztonságban tudni egy súlyos rokkantság esetén is.


TB rokkantsági ellátáshoz kapcsolódó díjátvállalásra szóló kiegészítő betegségbiztosítás (RDATV-08)TB rokkantsági ellátáshoz kapcsolódó díjátvállalásra szóló kiegészítő betegségbiztosítás (RDATV-08)

Azoknak ajánljuk, akik biztosításukat egy fontos jövőbeli cél megvalósítása érdekében kötötték, és ezen cél megvalósulását akkor is biztonságban szeretnék tudni, ha egy rokkantsággal járó súlyos betegség miatt nem lenne lehetőségük a biztosítási díjat fizetni.


Alfa Doktor egészségprogram kiegészítő biztosítás (DR-01, DR-17)Alfa Doktor egészségprogram kiegészítő biztosítás (DR-01, DR-17)

Segítségével igénybe vehet olyan egészségügyi szolgáltatásokat, melyek az állami egészségügy keretein belül nem mindig érhetők el. 3 szolgáltatást foglal magában: Alfa Doktor 24 órás egészségügyi tanácsadó vonal, második orvosi vélemény és előrehozott életbiztosítási szolgáltatás.


Daganatdiagnosztikára és betegvezetésre szóló, szolgáltatásfinanszírozó kiegészítő egészségbiztosítás (ON-08, ON-17)Daganatdiagnosztikára és betegvezetésre szóló, szolgáltatásfinanszírozó kiegészítő egészségbiztosítás (ON-08, ON-17)

A Nemzeti Rákregiszter adatai szerint hazánkban évente 80 ezer embernél diagnosztizálnak új, rosszindulatú daganatos megbetegedést. A biztosítás a rosszindulatú daganatos betegség gyanúja és beigazolódása esetén nyújt különféle szolgáltatásokat.


Keresőképtelenség esetére szóló, napi térítést nyújtó kiegészítő egészségbiztosítás (JOV-08; JOV-17)Keresőképtelenség esetére szóló, napi térítést nyújtó kiegészítő egészségbiztosítás (JOV-08; JOV-17)

Egy súlyosabb betegség vagy komolyabb baleset következtében akár több hónapra is kieshetünk a munkából. Az ilyen helyzetekben nemcsak a gyógyulás költségei terhelik meg a családi költségvetést, de a keresőképtelenség miatt a havi jövedelmünk is érezhetően csökken. Keresőképtelenségre szóló kiegészítő biztosításunkkal jelentős összeggel egészítheti ki a lecsökkent havi jövedelmét.


 

Balesetbiztosítások


Baleseti halálra szóló kiegészítő biztosítás (BH-08; BH-17)Baleseti halálra szóló kiegészítő biztosítás (BH-08; BH-17; BH-21)

Segítségével az alapbiztosítási védelem kibővíthető: baleseti halál esetén plusz kifizetést kap a kedvezményezett. Védelmet nyújt mindazoknak, akik – életmódjukból, foglalkozásukból fakadóan – baleseti halálesetre vonatkozóan növelni szeretnék az alapbiztosítási védelmet.


Közlekedési baleseti halálra szóló kiegészítő biztosítás (KBH-01; KBH-17)Közlekedési baleseti halálra szóló kiegészítő biztosítás (KBH-01; KBH-17; KBH-21)

Ezt a kiegészítőt elsősorban azoknak javasoljuk, akik sokat utaznak. Ez a kiegészítő biztosítás szolgáltatásaiban hasonló a Baleseti halálra szóló kiegészítőhöz, de a biztosítási esemény csak közlekedési baleseti halál lehet. Ennek megfelelően a díja is kevesebb.


Baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítás (BR-08; BR-17)Baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítás (BR-08; BR-17; BR-21)

Sajnos baleset bárkivel történhet, sok baleset pedig maradandó egészségkárosodással jár, ami százalékban kifejezhető rokkantsági mértéket jelent. Ezt a kiegészítő biztosítást azoknak ajánljuk, akik egy ilyen helyzetben szeretnének a biztosító anyagi segítségére támaszkodni.


Közlekedési baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítás (KBR-01; KBR-17)Közlekedési baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítás (KBR-01; KBR-17; KBR-21)

Aki a közlekedés állandó résztvevője, ezzel a kiegészítő biztosítással kedvező díj mellett tud védelmet szerezni magának baleseti rokkantság esetére. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy nem csak a közlekedés során érhet minket baleset, ez a kiegészítő csak arra vonatkozóan ad védelmet.


Baleseti és közlekedési baleseti rokkantságra szóló progresszív szolgáltatást nyújtó kiegészítő biztosítások (BRP-21, KBRP-21)

Növekvő térítési összegű rokkantsági termékeink a maradandó egészségkárosodásra szóló biztosítási összegnek a 27-225%-át térítik, amennyiben a megállapított maradandó rokkantság mértéke a 25%-ot meghaladja.


Baleseti műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (BMT-08; BMT-17)Baleseti műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (BMT-08; BMT-17; BMT-21)

A baleset váratlanul ér bennünket és családunkat. Nem látjuk előre ezeket a helyzeteket, a védelemre azonban fel lehet készülni egy megfelelő biztosítással. A balesetbiztosítási kiegészítők kedvező díj ellenében nyújtanak anyagi segítséget olyan helyzetekre, mint a váratlan műtét.


Baleseti eredetű kórházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (BKN-08; BKN-17)Baleseti eredetű kórházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (BKN-08; BKN-17; BKN-21)

A közlekedési balesetek kb. 30%-a jár súlyos sérüléssel. Ezt a biztosítást azoknak ajánljuk, akik egy váratlan balesetből eredő hosszabb kórházi tartózkodás esetére szeretnének előrelátóan felkészülni. Ezzel a kiegészítő biztosítással a kórházban töltött napokra kap anyagi segítséget a biztosított.


Csonttörés esetén térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (CS-01; CS-17)Csonttörés, súlyos csonttörés esetén térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (CS-01; CS-17; CS-21)

Egy óvatlan lépés, rossz mozdulat is elég, hogy csonttörés miatt kórházi ápolásra szoruljunk, vagy több hétre kiessünk a munkából. Ezért érdemes erre a helyzetre is anyagi védelmet teremteni. Ez a biztosítás akkor térít, ha a biztosított olyan balesetet szenved, melynek következménye csonttörés vagy csontrepedés vagy súlyos csonttörés.


Égési sérülés esetén térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (ES-01; ES-17)Égési sérülés esetén térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (ES-01; ES-17; ES-21)

Az égés az egyik leggyakoribb otthoni baleset, ahol a sérülés súlyos következményekkel is járhat és a gyógyulás hosszú időbe telhet. A biztosítással akár több százezer forintos segítségre is számíthatunk.


Baleseti keresőképtelenség esetére szóló, napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (BJOV-08; BJOV-17)Baleseti keresőképtelenség esetére szóló, napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (BJOV-08; BJOV-17)

A baleset váratlanul ér bennünket és családunkat. Nem látjuk előre ezeket a helyzeteket, a védelemre azonban fel lehet készülni egy megfelelő biztosítással. Baleseti eredetű keresőképtelenség esetén kiegészítő biztosításunkkal jelentős összeggel egészítheti ki a lecsökkent havi jövedelmét.


 

Személybiztosítások


Gyermekekre szóló kiegészítő biztosítás (GYK-01; GYK-17)

Gyermekekre szóló kiegészítő biztosítások (GYCC-18, GYBKN-18, GYBMT-18, GYBR-18, GYBR-18, GYKN-21, GYMT-21, GYDD-21)

A szülők biztosítási védelme mellett érdemes figyelmet fordítani a gyermekek biztosítási védelmére is, hiszen a gyermeket érintő balesetek is súlyos anyagi következményekkel járhatnak a család számára.


Kockázati kiegészítő életbiztosítás (KÉK-08; KÉK-17)Kockázati kiegészítő életbiztosítás (KÉK-08; KÉK-17)

Olyan családoknak ajánljuk, ahol a családfő keresőjének elvesztése esetén komoly gondot jelentene a hátramaradottak számára az eddigi életszínvonaluk fenntartása.


Kötött lejáratú kiegészítő életbiztosítás (TX-02)Kötött lejáratú kiegészítő életbiztosítás (TX-02)

A tartamvégi szolgáltatást biztosító kiegészítőnk megkötésével akkor is teljesül a gyermek javára történő megtakarítási szándékunk, ha egy sajnálatos tragédia miatt a családfenntartó nem tudná a takarékoskodást folytatni. Ez azt jelenti, hogy a szerződés lejáratakor – például gyermekünk 18. életévében – a kívánt összeg mindenképpen rendelkezésre áll majd.


Gyakran Ismételt Kérdések

a) A befizetésből levonjuk a választott biztosítási védelem díját, illetve a szerződés fenntartásához szükséges költségeket. A biztosítását érintő költséglevonásokról az Általános személybiztosítási feltételekben, illetve a Függelékben olvashat, míg a szerződését érintő teljes költségterhelést a TKM tájékoztató mutatja be.

b) A fennmaradó díjrészt a szerződéshez tartozó számlákon tartjuk nyilván és kezeljük. Erről bővebben az Általános személybiztosítási feltételek "Nyilvántartási számlák" fejezetében tájékozódhat.

Az életbiztosításokra befizetett biztosítási díjak befektetésre kerülő részét a jogszabályokban meghatározott elvek mentén a biztosító fekteti be. A befizetett díjakra legalább évi 1%-os hozamot garantálunk, valamint a befektetéseken elért többlethozam 100%-át jóváírjuk életbiztosításán.

A biztosító úgynevezett eszközalapokba, azaz előre meghatározott összetételű eszközökbe (részvény, kötvény, pénzpiaci eszközök, stb.) fekteti a biztosítási díj befektetésre kerülő díjrészét. Ebben az esetben nincs sem tőke-, sem pedig hozamgarancia a biztosításon, a befektetési kockázatot Ön viseli, ez azt jelenti, hogy Önt illeti meg a befektetés teljes hozama, ugyanakkor vesztesége is keletkezhet. E konstrukció előnye azonban az, hogy a hagyományos életbiztosításhoz képest magasabb hozam is elérhető a befektetéseken. Erről a befektetési formáról a befektetési egységekhez kötött életbiztosítások működéséről szóló Nyílt lapunkban olvashat bővebben.

A biztosítás alapján nem biztosított esemény többek közt:

a) A biztosítási díjat rendszeresen szükséges fizetni, mert különben megszűnhet a szerződése, ami komoly pénzügyi veszteséggel is jár.

b) A díjat az Ön által választott gyakoriság szerint (havonta, negyedévente, félévente, évente) kell fizetnie. A fizetendő díj a választott gyakoriság szerinti 1. napon esedékes (pl. havi díjfizetés esetén a hónap első napján).

 • Halál esetén a Biztosító kifizeti az örökösöknek, vagy a megjelölt kedvezményezett(ek)nek az Ön által meghatározott biztosítási összeget, ami növekedhet az értékkövetés elfogadásával. Ezt növelheti a megtakarítási számlák hozammal növelt együttes értéke. A szerződés első egy évében bekövetkezett közlekedési baleset miatti halálesetnél ehhez hozzáadódik még 1.000.000 forint.
 • Ön a szerződéskötéskor meghatározza, hogy hány évig kívánja fenntartani a biztosítást: 11–25 év közötti tartamokat választhat. Ha ez az időszak lejár, a Biztosító kifizeti a megtakarítási számlák hozammal növelt együttes értékét, és a szerződés megszűnik. A Függelékben meghatározott tartamú és díjú szerződések esetén egyszeri ügyfélbónusz is növeli a lejárati kifizetést, melynek nagysága a tartam alatt fizetett legalacsonyabb havi díj 12-szerese.

A biztosítási feltételek "Mentesülés" és "Kizárások" fejezetei részletesen tartalmazzák, hogy mely esetekben nem fizet a biztosító. Ilyen esetek lehetnek például:

a) A szerződéskötést követő fél éven belül csak balesetből eredő halál esetén fizet a biztosító, amennyiben Ön orvosi vizsgálat nélkül kötötte meg a biztosítást.

b) Ön a szerződés létrejöttekor köteles őszintén, a legjobb tudása szerint, a valóságnak megfelelően megadni a kért információkat, adatokat. Amennyiben pl. az egészségével kapcsolatban elhallgat olyan lényeges információt, adatot, mely összefüggésbe hozható a haláleset bekövetkeztével, úgy a biztosító mentesül a kifizetés alól.

c) A biztosító kockázatviselése nem terjed ki pl. a következő esetekre, helyzetekre:

 • öncsonkítás, két éven belüli öngyilkosság,
 • harci események, terrorcselekmények,
 • extrém sporttevékenység,
 • nem menetrendszerű személyszállító repülés, stb.

Amennyiben elmarad a biztosítási díj befizetésével, társaságunk tájékoztatást küld Önnek arról, hogy milyen határidővel pótolhatja azt úgy, hogy biztosítási védelme fennmaradjon. Ha a határidőn belül nem fizeti be elmaradását, akkor a szerződése megszűnik, vagy díjmentesen él tovább; ez utóbbi esetben azonban továbbra is levonja a biztosító az őt megillető költségeket. A tartam során lehetősége van szüneteltetni a megtakarítási díjrész fizetését, ennek részleteiről az Általános személybiztosítási feltételekben olvashat..

A biztosítási eseményt 15 napon belül, írásban kell bejelenteni társaságunk részére. A bejelentéshez csatolni kell a szükséges iratokat, melyek részletes felsorolását megtalálja a biztosítási feltételekben.

Részletek

Kérjük, hogy szerződéskötéskor az aktuális elérhetőségeit adja meg, illetve a biztosítási időszak során jelezze felénk az esetleges változásokat, mert csak így tudjuk elérni Önt a szolgáltatással kapcsolatban.

 

Dokumentumok és ügyintézés

A biztosításhoz tartozó dokumentumokat, tájékoztatókat itt érheti el.

A biztosításhoz kapcsolódó ügyintézési lehetőségekért kérjük, hogy ezt az oldalunkat látogassa meg.