Baleset és közlekedési baleseti rokkantságra szóló progresszív szolgáltatást nyújtó kiegészítő biztosítások (BRP-21 és KBRP-21)

Sajnos baleset bárkivel történhet, ezek többsége pedig maradandó egészségkárosodással jár, ami százalékban kifejezhető rokkantsági mértéket jelent. Ezt a két kiegészítő biztosítást azoknak ajánljuk, akik egy ilyen helyzetben szeretnének a biztosító anyagi segítségére támaszkodni. Minél nagyobb mértékű az egészségkárosodás, annál nagyobb (progresszív) anyagi segítséget nyújt ez a két kiegészítő biztosítás.

 

Mikor és mennyit fizet a biztosító?

Kiegészítő

biztosítás neve

Biztosítási esemény Biztosítási szolgáltatás
Baleseti rokkantságra szóló progresszív szolgáltatást nyújtó kigészítő biztosítás (BRP-21) A biztosítottnak a kiegészítő biztosítás tartamán belül bekövetkező balesete miatti legfeljebb a balesettől számított 2 éven belül kialakult, 20%-ot meghaladó maradandó egészség-károsodása, baleseti rokkantsága. Változó mértékű szolgáltatás a maradandó egészségkárosodás mértékétől függően:

 

  • A 20%-ot meg nem haladó maradandó egészségkárosodás esetén a Biztosító nem szolgáltat.
  • 21-25% között a biztosító az maradandó egészségkárosodás mértékével azonos térítést nyújt (lineáris).
  • 26-100% közötti maradandó egészség-károsodás esetén, a Biztosító az aktuális biztosítási összeg 27-225%-át fizeti ki. (progresszív)

 

Biztosítási szolgáltatás korlátozása 70 életév felett.*

Közlekedési baleseti rokkantságra szóló progresszív szolgáltatást nyújtó kigészítő biztosítás (KBRP-21) A biztosítottnak a kiegészítő biztosítás tartamán belül bekövetkező közlekedési balesete miatti

 

* Amennyiben a biztosítás tartama során a biztosított aktuális életkora eléri a 70. életévet és a biztosítási esemény ezt követően következik be, akkor a Biztosító a biztosítási esemény időpontjában az aktuális baleseti rokkantságra szóló biztosítási összegnek a 70%-át veszi alapul a szolgáltatás meghatározásánál.

 

Biztosítási összeg

  • A minimális biztosítási összeg 100 000 Ft, amely 100 000 Ft-onként növelhető.
  • A kezdeti biztosítási összeg az ügyfél döntésének megfelelően a tartam alatt értékkövetéssel (indexálással) növelhető.