Online bankkártyás díjfizetés

A díjfizetés oldalunkon azonnal, külön költség nélkül átutalhatja díját online bankkártyás fizetéssel. Külön adatként mindössze a szerződésazonosítót és születési dátumát kell megadnia.

Hasznos tipp!
Ha regisztrál online ügyfélszolgálatunkon és a gyorsfizetést választja, a regisztrált kártyához a kártyaadatokat csak egyszer kell megadnia, a későbbi fizetéseket már egyszerűen és gyorsan intézheti a rögzített kártyával.

 

Rendszeres bankkártyás díjfizetés

Regisztráció és a bankkártya-adatok megadása után díjmentesen, automatikusan szedjük be biztosításának díját. A díjfizetési mód beállításához az Online Ügyfélszolgálatunkon keresztül egyszerűen és gyorsan regisztrálhatja bankkártyáját az OTP Bank Zrt. oldalán.

Hogyan állíthatja be szerződésére a rendszeres bankkártyás díjfizetést?

 1. A biztosítási kötvény kézhezvétele utána regisztráljon Online Ügyfélszolgálatunkon (ugyfelszolgalat.alfa.hu).
 2. A bankkártya regisztrációt a Szerződéseim/ Módosítások végrehajtása, díjfizetés fülön belül a díjfizetés menüpontban indíthatja.
 3. Kérjük, a bankkártya regisztrációjához fogadja el az online nyilatkozatot. Ezzel a lépéssel Ön felhatalmaz minket, hogy a választott ütemezés szerinti díjat levonjuk számlájáról.
 4. Bankkártya-regisztrációhoz szükséges adatok, az OTP Bank Zrt. oldalán:
  • Fizető fél adatai: „Fizető fél neve” a bankkártya tulajdonos neve.
  • Bankkártya száma: 4-szer 4, azaz 16 karakter hosszú számsor.
  • Bankkártya lejárata:2-szer 2 karakter, hónap és év. (pl. 02/16)
  • CVC kód: a kártya hátoldalán található 3 karakter hosszú számsor

Fontos információ!

A sikeres díjfizetés, ezáltal folyamatos biztosítási védelme érdekében kérjük, hogy csak érvényes bankkártyával regisztráljon, illetve ügyeljen rá, hogy a bankkártyán beállított limit összege fedezze a fizetendő biztosítási díjat. A díjlevonások sikerességét is Önnek szükséges ellenőriznie.

Bankkártya regisztrációhoz ügyfélszolgálatunkat a következő oldalon érheti el: http://ugyfelszolgalat.alfa.hu

Ha még nem regisztrált Online ügyfélszolgálatunkon, azt a következő linken teheti meg: https://ugyfelszolgalat.alfa.hu/


 

Egyedi banki utalás

Számlaszámunk: 12001008-00312421-00100004

Befizetése egyszerű azonosításához az utalás közlemény rovatába a biztosítás szerződésazonosítóját szükséges beírnia.

Internetes banki szolgáltatáson keresztül vagy bankjában személyesen intézhető, gyors egyéni fizetési mód. További előnye, hogy bizonyos szerződések esetében díjkedvezményre jogosít, sőt, egyedi utalással fizető lakás- és gépjármű-biztosítási ügyfeleink e-kapcsolat szolgáltatásunkat is igénybe vehetik.

Egyedi banki átutalásos díjfizetési mód esetén kísérje figyelemmel a választott ütemezés szerinti befizetési időpontokat.

Számlaszámok

HUF (forint) befizetése esetén: 12001008-00312421-00100004

EUR (euró) befizetése esetén: 12001008-00165096-00100000

USD (amerikai dollár) befizetése esetén: 12001008-00165080-00100009

Befizetése egyszerű azonosításához az utalás közlemény rovatába a biztosítás szerződésazonosítóját szükséges beírnia.

Utasbiztosítási díj befizetése
Utasbiztosítási díj számlaszáma (HUF): 11707110-20003263 (Alfa utasbiztosítási díjszámla)
Kérjük, erre a számlaszámra kizárólag utasbiztosítási díjat fizessen be! Köszönjük!

Fontos! Kérjük, minden esetben a biztosításkötéskor választott devizanemhez tartozó számlaszámra fizesse be a díjat. Ha pl. euróban szeretne díjat fizetni forint alapú szerződésre, úgy a HUF számlára utaljon, ha pl. forintban szeretne fizetni euróban kötött biztosításra, akkor pedig az EUR számlaszámot válassza. Az utalás során felmerülő banki költségek mint díjfizetőt, Önt terhelik, ezért érdemes ezekről előzetesen tájékozódnia számlavezető bankjánál. Köszönjük!

Abban az esetben, ha a biztosítás díját USD-ben utalja a számlánkra, de az Ön és a Biztosító bankja nem vezet közösen USD számlát, akkor az ügyletbe be kell vonni egy közvetítő bankot, aki jogosult arra, hogy a költségeit a befizetett díjból levonja.

Külföldről indított utaláshoz szükséges további adatok:

HUF (forint) befizetése esetén

HUF utalás: 12001008-00312421-00100004

IBAN szám: HU76 1200 1008 0031 2421 0010 0004

SWIFT kód: UBRTHUHB

EUR (euró) befizetése esetén

Számlaszámunk: 12001008-00165096-00100000

IBAN: HU06 1200 1008 0016 5096 0010 0000

SWIFT kód: UBRTHUHB

USD (amerikai dollár) befizetése esetén

USD utalás: 12001008-00165080-00100009

IBAN szám: HU29 1200 1008 0016 5080 0010 0009

SWIFT kód: UBRTHUHB

Válassza az egyedi banki átutalásos díjfizetést Online Ügyfélszolgálatunkon!

Ha Ön már regisztrált, kattintson ide: ugyfelszolgalat.alfa.hu
Még nem regisztrált? Válassza a következő linket: https://ugyfelszolgalat.alfa.hu/register/menu


 

Csoportos beszedési megbízás

A számlavezető pénzintézete részére eljuttatott megbízás alapján, az Ön által választott díjfizetési gyakoriság szerint automatikusan szedjük be számlájáról a biztosítási díjat.

Ha ezt a kényelmes díjfizetési módot választja, nem kell figyelnie a befizetési határidőket, elkerülheti a postai sorban állást, és megfelelő fedezet mellett folyamatos marad a biztosítási védelme. További előnye, hogy bizonyos szerződések esetében díjkedvezményre jogosít, sőt, csoportos beszedéses lakás- és gépjármű-biztosítási ügyfeleink e-kapcsolat szolgáltatásunkat is igénybe vehetik.

Amennyiben Ön csoportos beszedéssel kívánja fizetni díját, az automatikus díjlehívás beállításához a következő lehetőségek közül választhat.

 1. Keresse fel a ugyfelszolgalat.alfa.hu oldalunkat, ahol – regisztrációt követően – a "Díjfizetési mód" felületen már a legfontosabb adatokkal kitöltött megbízást töltheti le.
 2. Ha Ön rendelkezik bankjánál netbank-hozzáféréssel, azon keresztül egyszerűen és gyorsan megadhatja a biztosítási díj levonásához szükséges megbízást bankjának.
 3. Az innen is letölthető "Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére" nyomtatványt – kitöltve és a számlatulajdonos által aláírva – személyesen is átadhatja a bank ügyfélszolgálatán.
 4. Amennyiben Önnek kényelmesebb, a kitöltött és aláírt megbízást biztosítónk címére is visszaküldheti.

Postacímünk: Alfa Vienna Group Általános Biztosító Zrt. 9401 Sopron, Pf.22

Ebben az esetben kérjük, vegye figyelembe, hogy a postai átfutás, illetve a feldolgozás időigénye miatt előfordulhat, hogy csak 1-2 hónap múlva válik lehetővé az első díj levonása számlájáról. Ha van rá módja, a gyors ügyintézés érdekében netbankon keresztül adjon megbízást bankjának.

A megbízási nyomtatványon "A szerződés azonosítója a kedvezményezettnél" melletti mezőbe a fogyasztóazonosítót szükséges beírnia. Kérjük, ezt a következő módon adja meg: nagy "A" betű, valamint a biztosítás szerződésszáma 10 számjegyre kiegészítve nullákkal. Pl. A0012345678 vagy A0123456789. Bizonyos életbiztosításoknál nagy "A" helyett "MM" vagy "L" betűt kell megadni (ezt a szerződésazonosító tartalmazza).

Sok esetben azért utasítja vissza a bank a megbízást, mert a nyomtatványon szereplő aláírás eltér a pénzintézetnél nyilvántartott aláírás-mintától.

Kérjük, ügyeljen rá, hogy azonos módon írja alá a csoportos megbízást.

Hasznos tipp!

Amennyiben korlátozza a számlájáról levonható összeg nagyságát (“teljesítés felső határa”), kérjük, folyamatos biztosítási védelme érdekében ügyeljen rá, hogy a fizetendő díj változásakor (pl. évfordulós díjemelésnél) a megadott összeghatárt is módosítsa. Célszerű 2 havi biztosítási díjnak megfelelő összeghatárt beállítania, mert ha bármilyen okból nem sikerül az egyik hónapban a lehívás, a következő hónapban a teljes összeget levonhatjuk, így díjrendezett marad szerződése.

Válassza a csoportos beszedéses díjfizetést Online Ügyfélszolgálatunkon!

Ha Ön már regisztrált, kattintson ide: ugyfelszolgalat.alfa.hu

Még nem regisztrált? Válassza a következő linket: https://ugyfelszolgalat.alfa.hu/register/menu


 

Csekkes befizetés

Csekk-igénylés: https://ugyfelszolgalat.alfa.hu/write-us/choose-subject?progress=user

Az érvényes törvényi előírások értelmében a befizetés időpontjának az a nap számít, amikor az összeg társaságunk számlájára beérkezik. Annak érdekében, hogy időben beérkezzen a biztosítási díj, javasoljuk, hogy a megadott határidő előtt 4-5 munkanappal adja fel a csekket.

Válassza a banki díjfizetést Online Ügyfélszolgálatunkon!

Ha Ön már regisztrált, kattintson ide: ugyfelszolgalat.alfa.hu

Még nem regisztrált? Válassza a következő linket: https://ugyfelszolgalat.alfa.hu/register/menu


 

Díjfizetési kisokos

Meglévő biztosításhoz kapcsolódó konkrét díjfizetési információ

Online ügyintézés itt!