Bemutatkozik:
az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Történelmi gyökerek

Az Alfa Biztosító új név a magyar biztosítási palettán, valójában – jogelődei révén – a vállalat Magyarország egyik legnagyobb múltra visszatekintő biztosítótársasága, története a múlt század közepéig nyúlik vissza. 1949-ben megalakult az Állami Biztosító Nemzeti Vállalat, amely az akkori viszonyok között széles rétegeknek nyújtott biztosítási szolgáltatást. A társaságot 1992-ben privatizálták, amely során a holland székhelyű nemzetközi Aegon vállalatcsoport többségi tulajdont szerzett.

A vállalat ÁB-AEGON, majd Aegon Magyarország néven az elmúlt 30 éven keresztül a magyar biztosítási piac meghatározó szereplőjeként segítette ügyfeleit a pénzügyi biztonságuk megteremtésében.

Társaságunk történetéről bővebben itt olvashat.

 

Alfa biztosító tulajdonosváltás

Tulajdonosváltás

Az Aegon NV. 2020-ban döntött egyes kelet- és közép európai érdekeltségei eladásáról az ausztriai székhelyű VIG csoportnak, amely az Union Biztosító révén ismert szereplő a magyar piacon. Az Aegon csoport részeként három évtizedig működő magyarországi leányvállalat a hazai biztosítási piac egyik legsikeresebb vállalataként csatlakozott a VIG csoporthoz, amelynek hazai érdekeltségeiben kisebbségi tulajdonosként a Magyar Állam is szerepet vállal. Az Alfa Biztosító, amely a lakásbiztosítási piac vezető biztosítója, tulajdonosain keresztül – a VIG-Magyar Állam közel 20%-os piaci részesedésével – Magyarország egyik vezető biztosítási csoportjának tagja.

Ügyfeleinknek

A névváltással kapcsolatban a Társaság közel másfél millió ügyfelének semmilyen teendője nincs. Szerződéseik azonos feltételekkel továbbra is érvényesek, biztosítási védelmük változatlan, kárbejelentéseiket és egyéb, biztosításaikkal kapcsolatos ügyeiket a megszokott módon és csatornákon, továbbra is magas színvonalon intézhetik.

Alfa – Együtt egy biztonságosabb jövőért

Alfa – Együtt egy biztonságosabb jövőért

A legnagyobb hagyományokkal rendelkező hazai biztosító révén ügyfeleink és üzleti partnereink bizton építhetnek a szakértelmünkre. Sok évtizedes tapasztalatunkkal és naprakész tudásunkkal segítjük ügyfeleinket eligazodni a különböző biztosítási, megtakarítási termékek és szolgáltatások között annak érdekében, hogy megóvhassák a számukra fontos értékeket. Termékeinket folyamatosan igazítjuk a világ és az igények változásaihoz, hogy ügyfeleink az élet örömeivel foglalkozhassanak, a mindennapok kockázatai helyett.

Az új cégcsoport: Vienna Insurance Group (VIG)

A Vienna Insurance Group (VIG) Közép- és Kelet Európa egyik legnagyobb nemzetközi biztosító cégcsoportja. A bécsi székhelyű VIG 30 országban 50 vállalaton keresztül hosszú évek óta folytat biztosítási tevékenységet, mintegy 25 ezer munkatárs segítségével.

A VIG A+ minősítést szerzett stabil kilátással a jól ismert pénzügyi hitelminősítő intézet, a Standard & Poor’s által. A vállalat részvényeit a bécsi és a prágai tőzsdén is jegyzik.

A VIG a stabilitás és a kockázatok elleni pénzügyi védelem terén szerzett szakértelem szinonimája, amely szilárd és biztonságos alapot képez a csoport több mint 22 millió ügyfele számára.

Megbízhatóság

A világ gyorsan változik körülöttünk és még sosem volt annyira szükség egy megbízható üzleti partnerre, amint napjainkban. Ügyfeleink értékelik rugalmasságunkat, könnyű elérhetőségünket, kimagasló ügyfélkiszolgálásunkat. Tudják, hogy ránk számíthatnak, ha valamilyen káresemény történik, de akkor is, ha a családjuk jövőjéről, vagy a saját nyugdíjukról van szó. Nevünk egyszerre jelenti a stabilitás, az innováció és a tradíciók iránti elkötelezettséget.

Szakértelem

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy ügyfeleinkkel együttműködve biztonságosabbá és tervezhetőbbé tegyük a jövőt. Tanácsadóink tapasztalataikkal segítik ügyfeleinket abban, hogy körültekintően és magabiztosan döntsenek a pénzügyeikről az élet minden területén. Aktívan hozzájárulunk ahhoz, hogy ügyfeleink minimalizálják saját életükben a kockázatokat, és maguk is tegyenek az őket érő károk megelőzéséért.

Az Alfa Biztosító stratégiája

Stratégiánk

A VIG – Közép-Európa vezető biztosítási csoportjának – tagjaként stabil, tőkeerős nemzetközi hátterünk, valamint kisebbségi tulajdonosunk, a Magyar Állam biztosítja számunkra a fenntartható, stabil és eredményes működés minden feltételét.
Stratégiánk lényege, hogy az Alfa a magyar biztosítási és nyugdíjpénztári piac meghatározó szereplőjeként továbbra is piacvezető szolgáltató legyen a lakásbiztosítási piacon, miközben innovatív szemléletének és stratégiájának köszönhetően az életbiztosítások terén a három legnagyobb piaci szereplő közé kerüljön.

Vállalatunk sikerét több évtizedes szakértelmünkre, kiváló és elkötelezett szakembereinkre, valamint stabil ügyfélkapcsolatainkra és a bizalomra építjük. Működésünk kulcseleme a folyamatos megújulás, rugalmasan alakítjuk szolgáltatásainkat a változó életmódunkból adódó új biztosítási és kockázati igényekhez. A piacon élen járó szolgáltatóként mi magunk is alakítjuk a trendeket, ügyfeleink elégedettsége és biztonsága érdekében.
Az ügyfeleinkkel és üzleti partnereinkkel hosszú távú, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködésre törekszünk.
Ránk mindig számíthatnak!

Kiemelkedő digitális biztosító

A digitalizáció kiemelten fontos eleme vállalatunk hosszú távú stratégiájának. Arra törekszünk, hogy folyamatos fejlesztéseinkkel a lehető legmagasabb szinten szolgáljuk ki ügyfeleink igényeit a digitális térben is, legyen szó online szerződéskötésről, díjfizetésről, kárrendezésről és egyéb biztosítási ügyintézésről. Ennek köszönhetően társaságunk 2021-ben az elsők között nyerte el a „Kiemelkedő digitális biztosító” minősítést, amelyet Magyarország Kormánya a Digitális Jólét Program keretében hozott létre a kiemelkedő digitális megoldásokat nyújtó szolgáltatók elismerésére.

Kiemelkedő digitális biztosító

Vállalati kultúránk szerves része a felelős gondolkodás

A jótékonyság elkötelezettjeként célunk, hogy hozzájáruljunk a társadalmunk jobbá tételéhez is: a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok segítése és az esélyegyenlőség olyan ügy, amelyet bárhol, bármikor képviselünk. Szívünkön viseljük a pénzügyi ismeretek növelését, hozzájárulunk a tehetséges fiatalok szakmai fejlődéséhez. A kortárs magyar kultúra terén komoly értéket teremtettünk, az általunk támogatott sportolók pedig folyamatosan szép sikereket érnek el.