Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Baleseti halálra szóló kiegészítő biztosítás (BH-08; BH-17; BH-21)

Tévedés, hogy csak annak kell balesetbiztosítást kötni, aki sokat utazik; a statisztikák alapján a legtöbb baleset háztartásokban, munkahelyeken történik.

A baleseti halálesetre szóló kiegészítő biztosítással az alapbiztosítási védelem kibővíthető: baleseti halál esetén plusz kifizetést kap a kedvezményezett. Megoldást nyújt mindazoknak, akik – életmódjukból, foglalkozásukból fakadóan – baleseti halálesetre vonatkozóan növelni szeretnék az alapbiztosítási védelmet.

 

Mikor és mennyit fizet a biztosító?

  • Ha a biztosított a biztosítási tartamon belül (két biztosított esetén bármelyikük korábban) balesetből eredően meghal, vagy ha ez a baleset időpontjától számítva 1 éven belül bekövetkezik.
  • A biztosító a baleset időpontjában aktuális biztosítási összeget fizeti ki a kedvezményezett részére.

A BH-21 módozat esetében:

  • Amennyiben a biztosítás tartama során a biztosított aktuális életkora eléri a 70. életévet és a biztosítási esemény ezt követően következik be, akkor a Biztosító a biztosítási esemény időpontjában az aktuális baleseti rokkantságra szóló biztosítási összegnek a 70%-át veszi alapul a szolgáltatás meghatározásánál.
  • A biztosítás a biztosított 75. életévének betöltését követő évfordulókor szűnik meg. A korábbi BH-08 és BH-17 módozatok esetében a 70. életév a felső limit.

 

2020-ban balesetek következtében elhunytak száma Magyarországon

baleseti halál - statisztika

Forrás: KSH

 

 

Baleseti halálra szóló kiegészítő biztosítás különös feltételei (BH-08)

BH08-SZ-230801

Baleseti halálra szóló kiegészítő biztosítás különös feltételei (BH-17)

BH17-SZ-230801_k1

Baleseti eredetű halálra szóló kiegészítő biztosítás különös feltételei (BH-21)

BH21-SZ-230801

 

 

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább