Kockázati kiegészítő életbiztosítás (KÉK-08; KÉK-17)

Olyan családoknak ajánljuk, ahol a család fő keresőjének elvesztése esetén komoly gondot jelentene a hátramaradottak számára az eddigi életszínvonaluk fenntartása. A kockázati életbiztosítás védelmet nyújt a hozzátartozóknak arra az esetre is, ha a gondoskodó családtag meghal, és emiatt nagyobb költségek merülnek fel (temetés, hagyatéki eljárás, illetékek, hivatalos ügyek, hiteltörlesztés stb.), és hosszabb távon csökken a család eddig megszokott bevétele. Olyan esetben is indokolt lehet a kiegészítő felvétele, amikor a teljes tartamtól rövidebb időre van szükség plusz fedezetre: pl. rövid lejáratú hitel felvétele esetén. Ilyenkor a tartozás visszafizetését követően a KÉK akár fel is mondható.

Segítségével emelhető az alapbiztosításban megjelölt biztosítási összeg. Olyan kiegészítőről van szó, mely baleseti és nem baleseti halál esetén egyaránt fizet.

Mikor és mennyit fizet a biztosító?

Ha a biztosított (két biztosított esetén bármelyikük, aki korábban) meghal, a kiegészítő biztosítás haláleset időpontjában aktuális biztosítási összegét fizeti ki a biztosító a kedvezményezett(ek) számára.
Tehát két biztosított esetén csak egyszer történik szolgáltatás, a kifizetés után a szerződés megszűnik.

Biztosítási összeg

A választható biztosítási összeg minimuma 100 000 Ft.

Kockázati kiegészítő életbiztosítás különös feltételei (KÉK-08)

KEK08-SZ-230801

Kockázati kiegészítő életbiztosítás különös feltételei (KÉK-17)

KEK17-SZ-230801