Tartamvégi szolgáltatást garantáló kiegészítő életbiztosítás (Kockázati kiegészítő – TX-02)

Azokról gondoskodhatunk, akik a legfontosabbak a számunkra, vagyis a gyermekeinkről.

Ha ezzel a lehetőséggel bővítjük az Alfa Jövőtervező életbiztosítást, akkor egy olyan komplex megtakarítási programot állítunk össze, amelynek középpontjában a gyermekünk áll, hiszen a legnehezebb helyzetben is biztosítjuk továbbtanulását, önálló életkezdését.

A tartamvégi szolgáltatást biztosító kiegészítőnk megkötésével akkor is teljesül a gyermek javára történő megtakarítási szándékunk, ha egy sajnálatos tragédia miatt a családfenntartó nem tudná a takarékoskodást folytatni. Ez azt jelenti, hogy a szerződés lejáratakor – például gyermekünk 18. életévében – a kívánt összeg mindenképpen rendelkezésre áll majd.

Hogyan működik a tartamvégi szolgáltatást garantáló biztosítás?

A biztosított halálát követően a szerződéskötéskor célként kitűzött megtakarítási összeget – amely egyébként a tartam végére gyűlt volna össze – a biztosító elhelyezi a szerződés kamatozó számláján. A szerződésre a továbbiakban nem kell biztosítási díjat fizetni, s az eredetileg meghatározott tartam végén a kamatokkal növelt összeget a biztosító kifizeti a kedvezményezett gyermek részére.

Milyen időtávban gondolkodjunk?

Javasoljuk, hogy a választott biztosítási tartam abban az évben fejeződjön be, amikor a gyermek a 18. életévét betölti. Például, ha most a gyermeke 6 éves, érdemes 12 éves tartamot választania. Így az anyagi támogatás a gyermek önálló életkezdésekor mindenképpen rendelkezésre áll majd. Az összeg tetszőleges célra használható, így finanszírozható belőle például a továbbtanulás, vagy akár az első lakás, autó, vagy az esküvő.

Akár mindkét szülő biztosítható

A tartamvégi szolgáltatást garantáló biztosítás megköthető a másik szülőre is, mint társbiztosítottra. A társbiztosított halála esetén az alapbiztosítási szerződés folytatódik tovább az addigiak szerint, de a társbiztosítottra vonatkozó haláleseti összeggel a biztosító megnöveli az alapbiztosítás lejáratkor esedékes megtakarítási  összegét.

 

Meghatározott tartamra szóló kiegészítő életbiztosítás szabályzat (TX-02)

TX02-SZ-230801

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább