Közlekedési baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítás (KBR-01; KBR-17; KBR-21)

Aki a közlekedés állandó résztvevője, ezzel a kiegészítő biztosítással kedvező díj mellett tud védelmet szerezni magának baleseti rokkantság esetére. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy nem csak a közlekedés során érhet minket baleset, ez a kiegészítő viszont csak arra vonatkozóan ad védelmet.

A közlekedési baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítás szolgáltatásaiban hasonló a Baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosításhoz, de a biztosítási esemény csak közlekedési balesetből eredhet.

Mikor és mennyit fizet a biztosító?

 • Ha a biztosított közlekedési balesetéből eredő,
  – a balesettől számított 2 éven belüli,
  – a biztosítás tartamán belül kialakult,
  – állandó, legalább 20%-ot elérő egészségkárosodást szenved.
 • A biztosítási esemény bekövetkezésének időpontja a közlekedési baleset napja.
 • A biztosító az aktuális közlekedési baleseti rokkantságra szóló biztosítási összegnek, a 20%-ot meghaladó, az állandó egészségkárosodás mértékével azonos százalékát fizeti ki.
 • Vagyis, ha a biztosító ügyfelünknél 30%-os rokkantságot állapít meg, akkor 10 millió forint nagyságú biztosítási összeg mellett a szolgáltatás a 10 millió forint 30%-a, azaz 3 millió forint lesz.

A KBR-21 módozat esetében:

 • Amennyiben a biztosítás tartama során a biztosított aktuális életkora eléri a 70. életévet és a biztosítási esemény ezt követően következik be, akkor a Biztosító a biztosítási esemény időpontjában az aktuális baleseti rokkantságra szóló biztosítási összegnek a 70%-át veszi alapul a szolgáltatás meghatározásánál.
 • A biztosítás a biztosított 75. életévének betöltését követő évfordulókor szűnik meg. A korábbi KBR-01 és KBR-17 módozatok esetében a 70. életév a felső limit.

 

Akivel már megtörtént:

Ügyfelünk, aki a motorozás szerelmese volt, elcsúszott járművével. A baleset következtében egyik lábát amputálni kellett, ami 70%-os rokkantságot jelentett. Biztosítása segítségével 7 millió forintos összeghez jutott.

 

 Balesetek okozói

grafikon

Forrás: ORFK, 2020

 

 

Közlekedési baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítás különös feltételei (KBR-01)

KBR01-SZ-230801

Közlekedési baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítás különös feltételei (KBR-17)

KBR17-SZ-230801

Közlekedési baleseti eredetű rokkantságra szóló kiegészítő biztosítás különös feltételei (KBR-21)

KBR21-SZ-230801