Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Minden 4. magyar otthon biztosítója az Alfa Biztosító!
Nem véletlen.

Otthona a legfontosabb vagyontárgya, tudja biztonságban!

 • otthona teljes újjáépítésének, helyreállításának összegét megtérítjük*
 • egyszerűen, gyorsan, ONLINE – kalkuláció akár 7 perc alatt
 • 42 fedezet választható, pl. okoseszközeit is biztosíthatja
 • online kötés esetén 50% kedvezményt és akár egy plusz fedezetet is adunk
 • 50 000 Ft feletti éves díj esetén ajándék TESLA okoskamera
 • akciónk részletes feltételeit itt találja
Lakásbiztosítás online akár 50% kedvezménnyel

Kösse meg Alfa OKÉ lakásbiztosítását most 50% kedvezménnyel!

Ráadásul most új szerződése mellé most ajándék fedezetet és 50 000 Ft-os éves díj felett Tesla okoskamerát is adunk ajándékba!

Kalkuláljon gyorsan, egyszerűen, online, mindössze 7 perc alatt.

Díjat számolok

Kinek ajánljuk?

Az Alfa Oké lakásbiztosítást úgy alakítottuk ki, hogy mindenki személyre szabhassa.
Tegye egyedivé csomagját ajánlott fedezeteinkkel!

Saját lakásra

besurranás, különleges üveg, extra

Házra

kerti növényzet, szabadon tartott értékek, vandalizmus

Albérletre

besurranás, készpénz, elfolyt víz

Családosoknak

bővített balesetbiztosítás, különleges üveg, extra csomag

Gazdiknak

kisállatbiztosítás, különleges üveg, jogvédelem
A megjelenített fedezetek nem képezik részét az alapcsomagnak; kalkulációkor szabadon választhatók külön díj ellenében, a mindenkori biztosítási feltételnek megfelelően.

Mire figyeljen? Tippek a legjobb lakásbiztosítás kiválasztásához

Ne a legolcsóbbat válassza!

A teljeskörű biztosítás fontosabb. Nálunk benne van az alapbiztosításban pl. a villámcsapás másodlagos hatása, jégverés, hónyomás, idegen jármű ütközés, idegen tárgy rádőlése.
Sok esetben ezek nincsenek benne az alapbiztosításban, ezért figyelmesen olvassa el, hogy szerződése milyen szolgáltatásokat tartalmaz.

Bővebben a kiegészítőkről

Stabil háttér

Válasszon olyan biztosítót, amely tapasztalt szakértőkkel áll rendelkezésére, valamint stabil háttérrel rendelkezik. Minden 4. magyar otthon lakásbiztosítója az Alfa Biztosító, 1949 óta a magyar piacon.

Gyors kárrendezés

Kár esetén fontos a gyors reagálás. Nálunk, az Alfa biztosítónál saját kárrendező csapattal állunk a rendelkezésére. Átlagosan 6* nap alatt rendezzük a károkat.

Személyre szabható lakásbiztosítás, 42 választható egyéb fedezettel

Az alapbiztosítási csomagon felül további 42 egyéb fedezettel saját igényeire szabhatja lakásbiztosítását.

Bővebben a kiegészítőkről

Online ügyintézés

Alfa online ügyfélszolgálatán biztosítási ügyeit a nap 24 órájában könnyen, gyorsan, digitálisan is elintézheti: ugyfelszolgalat.alfa.hu

Bizonytalan? Keressünk együtt megoldást!
Hívjon bennünket és segítünk eligazodni

Visszahívást kérek

Gyakran ismételt kérdések

Nálunk benne van az alapbiztosításban pl. a villámcsapás másodlagos hatása, jégverés, hónyomás, idegen jármű ütközés, idegen tárgy rádőlése. Bővebben a kiegészítőkről
Sok esetben ezek nincsenek benne az alapbiztosításban, ezért figyelmesen olvassa el, hogy szerződése mire nyújt fedezetet. Ha további kérdése merül fel, keresse kollégáinkat a +36-1- 477-4800 telefonszámon vagy kérjen visszahívást és készséggel állunk rendelkezésére. Kérjük, a gyorsabb ügyintézéshez készítse elő lakásbiztosítása szerződésszámát.

Az Ön szerződésének tényleges elemeit a biztosítási kötvénye tartalmazza. A kötvényt lekérheti és a szerződés adatait megtekintheti az online ügyfélszolgálaton.

Segítünk Önnek eligazodni, nézzük át együtt lakásbiztosítási szerződését! Keresse kollégáinkat a +36-1- 477- 4800 telefonszámon vagy kérjen visszahívást és készséggel állunk rendelkezésére. Kérjük, a gyorsabb ügyintézéshez készítse elő lakásbiztosítása szerződésszámát.

Segítünk meghozni a legjobb döntést! Keresse kollégáinkat a +36-1-477-4800 telefonszámon vagy kérjen visszahívást és készséggel állunk rendelkezésére. Kérjük, a gyorsabb ügyintézéshez készítse elő lakásbiztosítása szerződésszámát.

Minden lakásbiztosítási módozat alapbiztosításból és további választható kiegészítő fedezetekből állhat. A biztosítási termék szabályzata tartalmazza az alapbiztosítási eseményeket, melyekre minden szerződésben kockázatban állunk.

Pl.: Vihar, tűz, jégverés, felhőszakadás, földrengés.

Szerződését személyre szabhatja kiegészítő fedezetek megkötésével. Ilyen lehet pl: vízkár, betöréses lopás, üvegtörés

A szerződésben elsődlegesen az épületek (ház, lakás, melléképület, medence és egyéb építmények), valamint az ingóságok (háztartási ingóságok, értéktárgyak, keresőtevékenység vagyontárgyai) biztosíthatók.

Az Ön szerződésének tényleges elemeit a biztosítás kötvénye tartalmazza. A kötvényt lekérheti és a szerződés adatait megtekintheti az online ügyfélszolgálaton.

A kockázatviselés kezdete előtt vagy a kockázatviselés végét követően keletkezett károkra, illetve azokra, amelyek nem a szabályzatban meghatározottak szerinti biztosítási eseményekkel összefüggésben keletkeztek.

Nem terjed ki a biztosítási fedezet például azokra a károkra, amelyek háborúval, polgárháborúval, belső zavargással, lázadással, terrorcselekménnyel, tüntetéssel, illetve nukleáris energia károsító hatásával összefüggésben következnek be.

A biztosítási szerződése részletesen tartalmazza azt, hogy mire nem terjed ki a biztosítás.

Közlési és változásbejelentési kötelezettség. Pl.: szerződő adatainak, elérhetőségeinek változása, lakcímváltozás, a biztosított vagyontárgy állapotában történő változás. Abban az esetben, ha lakcímét, levelezési címét, elérhetőségeit szeretné módosítani, legegyszerűbben az online ügyfélszolgálaton teheti meg, az „Adataim” fül alatt.

Díjfizetési kötelezettség: A szerződésben meghatározott gyakorisági díjnak az esedékesség időpontjáig kell a számlánkra megérkeznie. Online ügyfélszolgálatunkon a főoldalon befizetést indíthat, a Biztosítás adatai/Díjadatok fülön pedig díjfizetési módot és gyakoriságot módosíthat.

Kárbejelentési kötelezettség: A biztosítási eseményt az észleléstől számított 2 munkanapon belül kell bejelenteni, melyet itt tehet meg.

Kármegelőzési és kárenyhítési kötelezettség: Az ingatlant karban kell tartani, felújítani; távozás esetén bezárni; nem állandóan lakott épületeket, különösen télen vízteleníteni kell; kár bekövetkezte után a további károsodások megelőzéséhez szükséges intézkedéseket meg kell tenni.

Állapotmegőrzési kötelezettség: A károsodott vagyontárgy állapotán a kárbejelentéstől számított 5 munkanapon belül – a kárszemle előtt – csak annyiban változtathat, amennyiben az a kárenyhítéshez szükséges.

Pl.
Csőtörés esetén a sérült csövet kicserélheti, de kérjük, hogy a burkolással várja meg szakértőnk jelentkezését. A helyreállítás folyamatáról kérjük, készítsen fotókat.

Üvegtörésnél megjavíttathatja az üveget, de kérjük, fotókkal dokumentálja az esetet.

 • A szerződés kockázatviselési kezdete – ha nem halasztott kockázatviselési kezdettel jön létre a szerződés – az ajánlattételt követő nap 0.00 órája. Azonban egyes kockázatokra vonatkozóan várakozási időt kötünk ki, ami azt jelenti, hogy kockázatviselés legkorábban a várakozási idő után bekövetkezett káreseményekre terjed ki. Az érintett biztosítási eseményekhez tartozó várakozási időről a szerződés szabályzatában tájékozódhat.
 • A biztosítási szerződés, hacsak a felek valamelyike az évfordulót megelőzően nem nyilatkozik, hogy nem kívánja a szerződést megújítani, automatikusan létrejöhet a következő egy éves tartamra. Ha a szerződést az évfordulóra bármely fél felmondja, kockázatviselésünk a tartam utolsó napjának 24. órájakor megszűnik. A biztosítás évfordulójáról az online ügyfélszolgálaton, a Biztosítás adatai/ Alapadatok menüpont alatt tájékozódhat.
 • 2014. március 14 után kötött szerződések esetében, ha az esedékes biztosítási díjat nem fizeti meg, felszólítást küldünk, amelyben 30 napos póthatáridőt adunk. A 30 nap elteltét követően újabb emlékeztetőt küldünk. Ha a díjat ezt követően sem fizeti meg, a szerződés és a kockázatviselésünk a díjrendezettség végére visszamenő hatállyal megszűnik, kivéve, ha bírósági úton követeljük a biztosítási időszak végéig járó teljes díjat.
 • 2014. március 15. előtt kötött szerződések esetében, a biztosítás az első elmaradt érvényes díj esedékességétől számított 3 hónap elteltével szűnik meg.

Kérjük, befizetése során az alábbi átfutási, könyvelési időkkel számoljon:

 • egyedi átutalás: 2-3 munkanap
 • bankkártyás befizetés: 3-4 munkanap
 • csekkes befizetés: 4-5 munkanap

Segítünk eligazodni a lakásbiztosítással kapcsolatban

Kérjen visszahívást a lenti adatlapon!

Már az Alfa Biztosító kínálatában is elérhető a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás, mely a Magyar Nemzeti Bank által minősített lakásbiztosítás.

Megnézem

*káridőponti értékét

A számszerű biztosítási összeggel rendelkező és a biztosítási összeggel nem rendelkező lakásbiztosítási csomag közötti különbséget egy példán keresztül szemléltetjük:

Ha Ön rendelkezik egy 40 millió Ft értékű otthonnal, és fix biztosítási összeggel köti meg lakásbiztosítását, akkor, ha egy megsemmisítő kár éri lakását, amely miatt annak újjáépítése, helyreállítása, 45 millió Ft, akkor is legfeljebb 40 millió Ft megtérítésre számíthat a biztosítási szerződéséből fakadóan.

Ha azonban ugyanez történik, és számszerű biztosítási összeg nélküli lakásbiztosítási szerződéssel rendelkezik, akkor lakásbiztosítása keretében meg fogjuk téríteni káridőponti újjáépítési, helyreállítási költségét az eredeti technologia szerinti értéken.

Alfa Oké lakásbiztosítása biztosítási összeg nélkül így védelmet nyújt az inflációból fakadó kockázatok kezelésére is - hogy ne maradjon anyagi segítség nélkül a bajban.

Jelen tájékoztatás nem teljeskörű, a részletes feltételeket itt érheti el: OKÉ Szerződési feltételek.