Zöld minősítést kapott a VIG történelmi épülete

Az épület megfelel a szigorú EU fenntarthatósági szabványoknak, és megkapta az ÖGNI minősítést.

A Vienna Insurance Group (VIG) megkapta az Austrian Sustainable Building Council (ÖGNI) tanúsítványát Bécs első kerületében, a Singerstraße 8. szám alatti épületére. Ez az első alkalom, hogy egy történelmi bécsi Zinshaus (lakóház) egyértelműen teljesíti a 2021-ben hatályba lépett EU taxonómiai rendelet klímavédelmi követelményeit.

„Ez az első bécsi Zinshaus (lakóház) tanúsítvány bizonyítja, hogy még az ilyen típusú épületek is megfelelnek a mai modern kori karbantartásra vonatkozó taxonómiai előírásoknak” – magyarázza Gerhard Lahner, COO és a Vienna Insurance Group Igazgatótanácsának tagja.

„Nagyon örülünk ennek az úttörő kísérleti projekt sikerének, és szeretnénk köszönetet mondani mind a VIG-nek, mind partnereinknek, az ATP Sustainnek és a PwC-nek. A projekt bizonyítja, hogy még a történelmi épületek is hozzájárulhatnak az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, rugalmas és erőforrás-takarékos gazdaságra való átálláshoz” – teszi hozzá Peter Engert, az ÖGNI ügyvezető igazgatója.

a VIG történelmi épülete

Egy 19. század végi épület uniós fenntarthatósági előírásaihoz való igazítása, a szükséges fejlesztések és energiaoptimalizálási munkák elvégzése óriási kihívás volt, amely csak a bérlők összefogásának köszönhetően volt lehetséges. Az 1911-ben épült és a Stephansplatz közvetlen közelében található Singerstraße 8. szám alatti épület ma is tekintélyes üzleteknek, irodáknak és lakásoknak ad otthont.

A VIG ingatlanportfóliója megfelel az európai fenntarthatósági szabványoknak

Az EU Bizottsága szerint az épületek az energiafogyasztás körülbelül 40%-át és az üvegházhatású gázok kibocsátásának körülbelül egyharmadát teszik ki az EU-ban. Ez a tanúsítvány megerősíti, hogy a történelmi épületek fejlesztése lehetővé teszi, hogy az EU-definíció szerint zöldnek tekintsék őket, és hozzájáruljanak az EU éghajlat-változási céljainak eléréséhez.

A VIG két másik belvárosi ingatlannal is rendelkezik Bécsben, amelyek a megfelelőségi ellenőrzés befejezésére várnak, és a vállalat a teljes ingatlanportfóliója taxonómiai megfelelőségén dolgozik.

Az épületről készült fényképeket itt találod.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább