Visszatér a piacra a CSÉB

Innovatív életbiztosítási csomagot fejlesztett ki az AEGON

RetróCSÉB néven új kockázati élet- és egészségbiztosítással lép piacra az AEGON Magyarország. A több elemből álló konstrukció egyszerű, kedvező árú, így a társaság várakozása szerint tömegtermék lehet a kockázati életbiztosítások piacán.

Március elsejétől újra létező fogalommá válik a CSÉB név a magyarországi biztosítási piacon az AEGON Biztosító RetróCSÉB nevű terméke révén. Ezzel a konstrukcióval – elődjéhez hasonlóan – olyan, kedvező árú csomaghoz juthatnak az ügyfelek, amely számos élet- és balesetbiztosítási kockázatra nyújt fedezetet.

„A magyarországi biztosítási piacon eddig viszonylag kevés figyelmet fordítottak a kockázati típusú termékekre a szereplők, és a díjbevétel töredéke származik ilyen konstrukciókból. Az AEGON célja a RetróCSÉB bevezetésével az, hogy egy több elemből álló, ugyanakkor transzparens és megfizethető konstrukcióval egészítse ki kínálatát. Meggyőződésem, hogy az új termék hiánypótló szerepet tölt be a hazai piacon, így a bevezetését követően igen gyorsan népszerűvé válik” – jelentette ki Tavaszi Beatrix, az AEGON Magyarország életbiztosítási termékfejlesztési igazgatója. Hozzátette: a termék bevezetésétől azt várja az AEGON, hogy a biztosítás visszatér ahhoz a szellemiséghez, amire eredetileg kitalálták, azaz az emberek biztonságban szeretnék tudni családjukat. „Ezért hiszünk mi a kockázati életbiztosításokban és a mostani piaci környezetben ebben látunk kitörési lehetőséget” – hangsúlyozta a termékfejlesztési igazgató. A RetróCSÉB értékesítését az online felületen is tervezi az AEGON, ami még könnyebbé teszi a szerződéskötést.

Innovatív konstrukciókra pedig szükség van, hiszen a hazai életbiztosítási piac 2012-ben is jelentős mértékben zsugorodott. A pénzügyi felügyelet adatai szerint tavaly 399 milliárd forintos díjbevételt értek el a hazai szereplők az életbiztosítási piacon, amely bő 9 százalékos visszaesést jelent 2011-hez képest. A visszaesés pedig két okkal magyarázható: egyrészt növekszik a lejáró, folyamatos díjas szerződések aránya, másrészt a kedvezőtlen gazdasági környezet miatt csökken az új szerződéskötések mennyisége is. „Ebben a piaci környezetben egy kedvező díjazású, ugyanakkor több szolgáltatást tartalmazó, kockázati konstrukció mindenképpen sikeres lehet” – emelte ki Tavaszi Beatrix.

A RetróCSÉB legfontosabb paramétereiről Tavaszi Beatrix elmondta: a biztosítás rendkívül alacsony, havi 1990 forintos díjért elérhető. A biztosítás több elemet tartalmaz. Bármely okú halál vagy egészségkárosodásból eredő rokkantság bekövetkeztekor a biztosító kártérítést nyújt az ügyfélnek. Ezeken túl a RetróCSÉB baleseti rokkantság, baleseti halál, baleseti csonttörés, baleseti égés esetén is fizet, emellett baleseti kórházi napi térítést és baleseti műtéti térítést is magába foglal.

A RetróCSÉB elemei

Biztosítási elem Biztosítási szolgáltatás Biztosítási összeg
Életbiztosítás Halál vagy egészségkárosodásból eredő rokkantság max. 4,363 millió forint életkortól és tartamtól függően
Baleseti rokkantság Egészségkárosodás mértékével arányos térítés max. 3 millió forint
Baleseti halál Baleseti halál 1,5 millió forint
Baleseti kórházi napi térítés Balesetből eredő kórházi ápolásról  napi 5000 forint (egy biztosítási évben max 90 nap)
Baleseti műtéti térítés Balesetből eredő műtétre max. 125 ezer forint
Baleseti csonttörés Csonttörésre, csontrepedésre 5000 forint (biztosítási évenként legfeljebb egy biztosítási eseménynél)
Baleseti égés Égésre, a sérülés súlyosságától függő térítés 150 ezer forint

 

Kockázati életbiztosítások

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább