Újabb 140 millió forint kárt okozott a vihar

Szombathelyről és Zalaegerszegről érkezett a legtöbb bejelentés az Aegonhoz

Hétfő reggelig több mint 970 meteorológiai kárbejelentés érkezett a lakásbiztosítási piac vezető biztosítójához, az Aegonhoz az augusztus 10-11-i nyugat-magyarországi viharokat követően. Az ügyfelek által becsült kárösszeg közel 140 millió forint, az átlagkár 144 ezer forint. A legtöbb bejelentés Vas, Zala és Győr megyéből érkezett az Aegon Magyarországhoz.

Az augusztusi hőhullámoknak hatalmas viharok vetettek véget, amelyek augusztus 10-én és 11-én tomboltak az országban. Az Aegon Magyarország adatai szerint elsősorban Vas, Zala és Győr megyében okoztak nagy károkat. A legtöbb bejelentés Szombathelyről (83 db) és Zalaegerszegről (61 db) érkezett a piacvezető lakásbiztosítóhoz. Hétfő reggelig összesen több mint 970 meteorológiai kárt jelentettek az ügyfelek, de a biztosító szakemberei számítanak rá, hogy ez a szám emelkedni fog. A viharral leginkább sújtott nyugat-magyarországi régióban jelenleg még mindig 3.500 háztartásban nincs áram, mivel a vihar súlyosan megrongálta az elektromos hálózatot.

A károk többsége viharkár (872 db), de sok a felhőszakadás (43 db) és a villámcsapás (21 db) miatti bejelentés is.

Az ügyfelek által becsült kárösszeg közel 140 millió forint, az átlagkár 144 ezer forint.

Az Aegon szakemberei továbbra is azt javasolják, mindenki figyelje az időjárásjelentést, valamint a katasztrófavédelem, a meteorológiai szolgálat és a helyi önkormányzat oldalait is érdemes figyelni, hiszen itt a legfontosabb híreket és tanácsokat gyűjtik össze a hivatalos szervek. Emellett feltüntetik a hívószámokat, ahol baj esetén segítséget lehet kérni.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább