Tovább nő a rendkívüli időjárás által okozott kár

A rendkívüli körülményekre való tekintettel az AEGON több olyan kárt is megtérít, amelyre nem terjed ki a szabályzat

Péntek reggel 8 óráig összesen 4500 kárbejelentés érkezett az AEGON Magyarországhoz a hétvégi viharokkal összefüggésben. A rendkívüli körülményekre való tekintettel az AEGON ügyfelei érdekében a szerződéses kötelezettségein túlmenően a lakásbiztosítással rendelkező ügyfeleinek több olyan kárt is megtérít, amelyre nem terjed ki a szabályzat.

Péntek reggel 8 óráig összesen 4500 kárbejelentés érkezett az AEGON Magyarországhoz a hétvégi viharokkal összefüggésben. A társasághoz beérkezett jelzések alapján a vagyonbiztosítási bejelentések legnagyobb hányada viharkár, de komoly gondokat okoztak a szélsőséges időjárásból eredő áramkimaradások is, hiszen több háztartásban nagy mennyiségben romlottak meg fagyasztott élelmiszerek. A legtöbb bejelentés Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyéből érkezett.

A rendkívüli körülményekre való tekintettel az AEGON az ügyfelek érdekében a szerződéses kötelezettségein túlmenően a lakásbiztosítással rendelkező ügyfeleinek több olyan kárt is megtérít, amelyre nem terjed ki a szabályzat.

Ilyen kár például a porhó okozta épületkár. A rendkívüli időjárási helyzetre tekintettel az AEGON a tető állapotának figyelembe vételével, közrehatás vizsgálatával megtéríti a porhó által okozott épületkárokat.

Sok településen a több napig tartó áramkimaradás miatt a fagyasztók leálltak, a bennük tárolt élelmiszerek megromlottak. A biztosítottság mértékéig a fagyasztott élelmiszerek megromlásából eredő károkat is megtéríti a biztosító. A kárrendezést ebben az esetben ráadásul egyszerűsített eljárással könnyíti meg, a rendkívüli körülményekre tekintettel ugyanis eltekintenek az elektromos szolgáltatói igazolás bemutatásától.

Mivel az orkán erejű szél különböző tárgyakat ragadott magával, és ezek az épületnek ütközve kárt okoztak, az ügyfelek javára a szabályzattól eltérve az AEGON megtéríti a saját udvaráról elsodort tárgyak által saját épületben okozott károkat is.

A rendkívüli időjárási helyzet valóban rendkívüli mértékű károkat okozott, hiszen 75 000 Ft-os átlagkárral számolva a hétvégi időjárás által okozott kár eléri a 600 milliós nagyságrendet. A teljes lakosságot (tehát nem csak az AEGON ügyfeleit) 2,5 milliárdos kár érte, érhette, és mintegy 30 000 háztartást érintett.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább