Több tízmilliós viharkárok

A fővárosból és Pest megyéből érkezett a legtöbb bejelentés az AEGON Biztosítóhoz

Összességében több tízmillió forintnyi kárról tettek bejelentést az AEGON Biztosító ügyfelei a múlt csütörtöki viharok után. A legtöbb bejelentés Pest megyéből és a fővárosból érkezett.

Tegnap reggelig összesen 1300 darab meteorológiai kárbejelentés érkezett a lakásbiztosítási piacon vezető AEGON Magyarországhoz a csütörtöki viharok nyomán: a társaság munkatársai folyamatosan fogadják a beérkező bejelentéseket – tájékoztatott Vereczki András, a társaság vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: az ügyfelek által becsült eddigi teljes kárösszeg 105 millió forintot tesz ki. Az AEGON szakértői a várható teljes kárdarabszámot legfeljebb kétezerre becsülik.

A bejelentések legnagyobb része – összességében több mint a fele – Pest megyéből és Budapestről származott. Pest megyéből 286, a fővárosból 251, Heves megyéből pedig 106  kárbejelentést regisztráltak ma délelőttig a biztosító szakemberei.

A károk nagy részét a biztosító szemle nélkül, a telefonos bejelentés alapján intézi. A szemleköteles károknál a kárszakértők a bejelentéstől számított 24 órán belül felveszik a kapcsolatot az ügyféllel. A szakértők a helyszíni szemle során speciális, érintőképernyős, hordozható számítógépre rögzítik az adatokat, számításokat, így a biztosító már a helyszínről el tudja indítani a kárrendezést, vagyis a banki átutalást. A szemlét követően így az ügyfelek a banki átutalási időnek megfelelő átlagosan négy nap alatt hozzájuthatnak a kártérítéshez.

Lakásbiztosítás kalkulátor