Több ezer épületet rongálhatott meg a földrengés

Hétfő reggel óta folyamatos a kárbejelentés a piacvezető lakásbiztosítónál, az AEGON Magyarországnál. A társaság becslése szerint 2-3 ezer épületben keletkezhetett kár az Oroszlány környékén történt, a Richter-skála szerinti 4,7-es erősségű földrengés következtében. Az AEGON átcsoportosítja kárszakértőit a komáromi térségbe.

Hétfő reggeltől folyamatosan érkeznek a kárbejelentések az AEGON Magyarországhoz a 2011. január 29-én 18 óra 41 perckor Oroszlány környékén bekövetkezett földrengés nyomán. A földmozgást az epicentrumtól még mintegy 100 kilométerre is érezni lehetett. Az AEGON Magyarországhoz hétfő 11 óráig 200 db bejelentés érkezett a térségből (elsősorban Komárom, Fejér megyékből), az ügyfelek becslései szerint a károk értéke 25 millió forint.  A társaság az ügyfeleit ért  összkárértéket 100 millió forint nagyságrendűre becsüli, mintegy 2-3 ezer kárbejelentéssel számolva.

A bejelentések alapján a legtöbb épület Komárom megyében, ezen belül is Oroszlányban rongálódott meg, de Fejér megyéből is érkeznek bejelentések. Komolyabb szerkezeti kár ugyanakkor az első információk alapján egyetlen épületben sem keletkezett.

A kárbejelentések számához mérten a biztosító növeli a térségben dolgozó kárszakértői számát, hogy a felmérések mielőbb megtörténjenek.

A kárbejelentéseket az AEGON Magyarország a 06-1-477-4800-es telefonszámon vagy online várja >

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább