Tízmilliós kárt okozott a hétvégi vihar

Pest megyéből és Szabolcsból érkezik a legtöbb bejelentés az AEGON-hoz

Beindult a nyári viharszezon: összességében több tízmillió forintnyi kárról tettek bejelentést az AEGON biztosító ügyfelei a hétvégi viharok után. A legtöbb bejelentés Pest megyéből és Kelet-Magyarországról érkezett.

Hétfőn délután 3 óráig összesen 613 kárbejelentés érkezett a hétvégi viharok nyomán az AEGON Magyarországhoz: a lakásbiztosítási piacon vezető társaság munkatársai folyamatosan fogadják a beérkező bejelentéseket – tájékoztatott Vereczki András, vezérigazgató-helyettes.

A hétvégi viharokkal kapcsolatos bejelentésekből 149 szólt jégverésről, 234 viharról, 50 felhőszakadásról, 180 pedig villámcsapásról. Ezek alapján összesen 2-3 ezer károsult lehet az elmúlt pár nap viharai nyomán. A bejelentések szerinti kárösszeg eddig 57,5 millió forint, ám ez a későbbiekben várhatóan emelkedik majd.

A bejelentések legnagyobb része – összességében több mint a fele – Pest megyéből és Észak-kelet Magyarországról származott. Pest megyéből (Budapesttel együtt) 152, Szabolcsból 72, Borsodból pedig 47 kárbejelentést regisztráltak ma délelőttig a biztosító szakemberei, de jelentősebb számban jelentkeztek az ügyfelek Heves, Bács-Kiskun, Nógrád és Zala megyéből is.

A károk nagy részét a biztosító szemle nélkül, a telefonos bejelentés alapján intézi. A szemleköteles károknál a kárszakértők a bejelentéstől számított 24 órán belül felveszik a kapcsolatot az ügyféllel. A szakértők a helyszíni szemle során speciális, érintőképernyős, hordozható számítógépre rögzítik az adatokat, számításokat, így a biztosító már a helyszínről el tudja indítani a kárrendezést, vagyis a banki átutalást. A szemlét követően így az ügyfelek a banki átutalási időnek megfelelő átlagosan négy nap alatt hozzájuthatnak a kártérítéshez.
A magyarországi biztosítási piacon – mutatott rá Vereczki András – évről évre egyre nagyobb kárt okoznak a természeti csapások: az AEGON a tavalyi „viharszezonban” – augusztusig – 70 ezer eseményre összesen 4,1 milliárd forintot fizetett ki ügyfeleinek.

A kárbejelentéseket az AEGON Magyarország a 06-1-477-4800-as telefonszámon vagy online várja >

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább