Szolnoki társasház: kárelőleget fizet az AEGON

Szakértők vizsgálják a csütörtök hajnali gázrobbanás körülményeit

A gyors kárenyhítés érdekében kárelőleget fizet a csütörtök hajnali, szolnoki gázrobbanásban érintett, és biztosítással rendelkező lakóknak az AEGON Biztosító, és 10 millió forintot átutal a társasháznak is. Az eset körülményeit a társaság szakemberei vizsgálják, és rendőrségi eljárás is indult az ügyben.

A rendőrség vizsgálja annak a gázrobbanásnak a körülményeit, amely csütörtök hajnalban történt egy szolnoki társasházban. Az AEGON Biztosító kárszakértője már csütörtökön délelőtt a helyszínre érkezett, emellett az épületet statikus és igazságügyi építész szakértő is vizsgálja.

„A keletkezett kárra vonatkozó pontosabb becslést csak a statikai vizsgálatok befejezése után lehet adni, ám az látszik, hogy a robbanás a társasházban nagyon komoly károkat okozott, és közelben álló járművek, épületek is megsérültek az esemény következtében” – nyilatkozta Vereczki András, az AEGON Magyarország vezérigazgató-helyettese. Közölte: a keletkezett károk pontos megállapításáig a társaság egyenként 100 ezer forint kárelőleget fizet az AEGON-nal szerződésben álló lakóknak, a társasháznak pedig – amely szintén az AEGON ügyfele – ugyanezen a címen tízmillió forintot utalnak át annak érdekében, hogy a legszükségesebb kárelhárítási műveleteket minél hamarabb el tudják végezni.

Lakásbiztosítás kalkulátor

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább