Szakértők átcsoportosításával gyorsítja fel a viharkárok feldolgozását az Aegon

Ismét megnövelt kapacitással dolgoznak Magyarország piacvezető lakásbiztosítójának kárszakértői azt követően, hogy két nap alatt ezernél is több kárról érkezett bejelentés a nemzeti ünnepet megelőző viharos időszakban. Annak érdekében, hogy a hétfőn és kisebb részben kedden keletkezett viharkárok minél előbb kifizethetők legyenek, az online kárbejelentések feldolgozásával is jóval többen foglalkoznak a szokásosnál az Aegon Biztosítónál. Az eddig bejelentett károk összege 57 millió forint, de az előrejelzések 200 millió forintot is elérheti a két nap időjárásának kár-mérlege.

Augusztus második özönvizéből ezúttal a hétfő bizonyult pusztítóbbnak: az Aegon biztosítónál regisztrált 1242 bejelentésből több mint 950 a hét első napjához köthető. A károk harmadát (29%) a felhőszakadás okozta, 23 százalékuk a vihar, 22 százalékuk villámcsapás és 21 százalékuk beázás következménye.

Mivel a fővárosból és Pest megyéből érkezett a bejelentések harmada, az Aegon Biztosító extra kárszakértői kapacitást biztosít az érintett területekre a kárszemlék mihamarabbi lebonyolítása és a károk rendezése érdekében. Erre különösen annak fényében van szükség, hogy a biztosító becslései szerint a kárbejelentések száma a következő napokban akár meg is háromszorozódhat. A biztosító, ahogy eddig is, a telefonos és a videós kárfeldolgozás lehetőségét is biztosítja, a gyorsabb és gördülékenyebb ügyintézés érdekében.

A kárbejelentésenként átlagosan regisztrált 58 ezer forintos átlagos kárérték ezúttal nem számít kirívónak, ellentétben az augusztus eleji viharral, akkor ez az összeg megközelítette a 200 ezer forintot. A viharkárokat célszerű őket haladéktalanul bejelenteni, hogy a biztosító a lehető leggyorsabban meg tudja téríteni a kárt. A folyamatot jelentős mértékben felgyorsítja, hogy mind a kárbejelentés, mind pedig a szemle is működhet elektronikus csatornákon, akár videón vagy éppen Viberen keresztül.

A gyors bejelentés mellett a kármegelőzésre is érdemes kellő hangsúlyt fektetni. Nem árt az átlagosnál gyakrabban látogatni az időjárást előre jelző oldalakat, várható vihar esetén gondosan bezárni a nyílászárókat, védett helyről gondoskodni a háziállatoknak, parkoláskor elkerülni a fák közelségét.

 

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább