A nyári viharok eddig közel 340 milliós kárt okoztak

A legtöbb bejelentés Budapestről érkezett az Aegonhoz

2014. július 28. és augusztus 4. között 3940 darab meteorológiai eredetű kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz, a károk becsült összege megközelíti a 340 millió forintot. Mivel a viharos nyári időjárás folytatódik, érdemes felkészülni rá, hogy ingatlanjainkat megvédjük a károktól.

Az ICI Interaktív Meteorológia mérései szerint 2014-ben kiemelkedően csapadékos volt a július. Ennek oka, hogy az átlagosnál is gyakoribbak voltak a zivatarok, és az ország nagy részére kiterjedő mediterrán ciklonok is hozták az esőket, viharokat. Az Aegon Magyarországhoz hétfő reggelig 3940 darab meteorológiai eredetű kárbejelentés érkezett, a károk becsült összege megközelíti a 340 millió forintot. A legtöbb kárt vihar és villámcsapás okozta, de érkezett bejelentés árvíz miatt is.

A piacvezető lakásbiztosítóhoz az ország egész területéről érkeztek bejelentések, de a főváros magasan kiemelkedik a káresetek számát tekintve. Míg Budapestről 800 fölötti, addig a második legtöbb bejelentéssel rendelkező Szegedről 161 darab kárbejelentés érkezett.

Mivel az előrejelzések szerint tovább folytatódik a fülledt, meleg, ámde zivataros időjárás, érdemes felkészülnünk rá, hogy ingatlanjainkat és értékeinket megvédjük:

  • Mielőtt elmegyünk otthonról, érdemes ellenőrizni, hogy be vannak-e zárva az ablakok. Ha nyitva maradnak, a huzat berendezési tárgyakat sodorhat le, és betörheti az ablakot. Ráadásul a nyitva maradt nyílászárókon bejutó csapadék eláztathatja a lakásban a falat, a parkettát, a szőnyeget.
  • Ha nem tartózkodunk otthon, vigyük fedett vagy védett helyre a kerti bútorokat, hiszen a vihar kárt okozhat a szabadban hagyott tárgyakban, és vonzó lehet az illetéktelen behatolóknak is.
  • Évente 35 ezer villámcsapás okozhat károkat Magyarországon. A drágább elektromos berendezések még villámhárító mellett sincsenek teljes biztonságban, a villám okozta elektromos zárlat tönkre teheti a készülékeket, és akár tüzet is okozhat. Az ilyen károk ellen biztosítással és túlfeszültség-védelmi eszközökkel is védheti magát. Ha elutazik, az elektromos berendezéseket mindenképpen húzza ki a konnektorból!
  • Érdemes levágni a ház körüli fák meggyengült ágait, és rendszeresen ellenőrizni az épület tetőszerkezetét.
  • Nyáron mindig fokozottan figyeljünk az időjárás-előrejelzésre! Ha megfelelően felkészülünk, nemcsak értékeinket, de saját magunk és családunk biztonságát is megvédhetjük.

További hasznos tippeket az Aegon Országos Kármegelőzési Program honlapján, a www.karmegelozes.hu oldalon találhat.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább