Nógrádban ismét földrengéssel indult az év

Érkeznek az Aegonhoz az első kárbejelentések az év eleji földrengés után

Az év eleji nógrádi földrengés után érkeznek az első kárbejelentések az Aegon Magyarországhoz. Tavaly szintén az év első hónapjában volt ebben a térségben földrengés, az akkori tapasztalatok alapján a biztosító szakemberei nem számítanak jelentős károkra.

Idén ismét földrengéssel indult az év Nógrád megyében. Cserhátsurány közelében négy földrengést is érzékeltek – a Richter-skálán 4-es, 3,9-es, 3,1-es és 2,8-as erősségűt.

Az év első munkanapján 300 bejelentés érkezett a piacvezető lakásbiztosítóhoz, de a szakemberek még körülbelül 800 – 1000 bejelentésre számítanak. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 41,1 millió forint, az átlagkár 136 600 Ft. A legnagyobb kárbejelentés Balassagyarmatról érkezett, a kár összege mintegy 3 millió forint. A legtöbb kárbejelentés Balassagyarmatról, Szécsényből és Varsányból érkezett.

„Tavaly szintén az év elején volt földrengés ebben a térségben, azt megelőzően pedig 2013 nyarán” – mondta el Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese. „Bár a földrengések nem túl gyakoriak hazánkban, és nagyon ritkán okoznak jelentős károkat, aki tájékozódni szeretne róla, hogyan óvhatja meg ingatlanát, annak érdemes felkeresnie a www.karmegelozes.hu oldalt. Itt megtalálhatók a legfontosabb információk a rengésekkel, a legveszélyeztetettebb magyarországi területekkel kapcsolatban, és az érdeklődők jó tanácsokat is találnak arról, hogyan kell felkészülni egy esetleges földrengésre” – tette hozzá Szombat Tamás.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább