Nincs vége a viharszezonnak

Május közepéig 280 milliós kárt okozott az időjárás az Aegon ügyfeleinél

Májusban már több mint 3000 ügyfél jelzett meteorológiai kárt az Aegonnál. A piacvezető lakásbiztosító szerint a becsült kárösszeg 280 millió forint körül alakul.

Régen látott erősségű jeges vihar csapott le a hétvégén Gyöngyös környékére, de az időjárás az ország más részein is komoly károkat okozott. A piacvezető lakásbiztosítóhoz május 12-ig több mint 2460 db kárbejelentés érkezett. Az ügyfelek által becsült kárösszeg közel 230 millió forint, az átlagkár 92 ezer forint. Május 13. és 15. között ehhez a kárbejelentéshez érkezett még 580 meteorológiai kárbejelentés, az ügyfelek által becsült kárösszeg ebben a néhány napban közel 60 millió forint, az átlagkár 101 ezer forint.

Május 12-ig a villámcsapás okozta a legtöbb kárt (656 db), ezt követte a vihar (560 db) és a jégverés (523 db). Május 13. és 15. között azonban a jég okozta a legtöbb bajt, 208 bejelentés érkezett jégverés miatt, ezt a vihar (114 db) és a felhőszakadás (100 db) követte.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy minden évszakban érdemes figyelni a meteorológiai szolgálat jelentéseit, előrejelzéseit, és felkészülni a várható időjárásra, hiszen az eső, a viharos szél komoly fennakadásokat okozhat a közlekedésben. Az Útinform oldalain a közlekedései információkról kaphatunk friss információkat.

A katasztrófavédelem, a meteorológiai szolgálat és a helyi önkormányzat oldalait is érdemes figyelni, hiszen itt a legfontosabb híreket és tanácsokat gyűjtik össze a hivatalos szervek. Emellett feltüntetik a hívószámokat, ahol baj esetén segítséget lehet kérni.

Az Aegon a karmegelozes.hu oldalon összegyűjtött információkkal, hasznos tanácsokkal segíti a lakosságot a kármegelőzésben.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább