Nem okozott nagy pusztítást Yvette

Az Aegon Magyarországhoz péntek reggelig 800 meteorológiai kárbejelentés érkezett, a károk becsült összege megközelíti a 68 millió forintot.

Végigsöpört hazánkon az Yvette ciklon. A legnagyobb széllökésekre csütörtökön került sor, a Balaton térségében volt, ahol 120 km/h széllökést is mértek. A heves széllökések következtében a Balaton több helyen elárasztotta az utcákat. Több mint száz ember hagyta el ideiglenesen otthonát Tornanádaskán, ahol huszonhat családi ház rongálódott meg a viharban: három helyen a tűzfal repedt meg, a többi ingatlan tetejéről pedig levitte a cserepeket és a palát a szél. A szél mellett a lezúduló nagy mennyiségű csapadék is gondokat okoz, árvízvédelmi készültséget rendeltek el 198 kilométernyi szakaszon a Rábán, a Murán, a Hernádon, valamint a Sajón.
A rendkívüli időjárás nem okozott azonban kiemelkedően sok kárt. A piacvezető lakásbiztosítóhoz péntek reggelig 800 meteorológiai kárbejelentés érkezett, a károk becsült összege megközelíti a 68 millió forintot.
A legtöbb bejelentés Borsod, Somogy és Baranya megyéből érkezett, és döntő részük (512 db) vihar okozta kár.

„A mostani vihar is bebizonyította, ha figyeljük az előrejelzéseket, és idejében elkezdődik a védekezés, akkor az ingatlanokat érő károk egy része elkerülhető” – mondta Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese.

Ha valaki több információt szeretne megtudni arról, hogyan védekezhet a hirtelen lecsapó nyári viharok ellen, az Aegon Országos Kármegelőzési Program honlapján, a www.karmegelozes.hu oldalon szezonális jótanácsokat, információkat talál erről.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább