Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Nem okozott komoly károkat a földrengés

Ma délelőtt 11 óráig 37 bejelentés érkezett az AEGON biztosítóhoz a tegnap esti földrengés nyomán. A társaság az eddigi tapasztalatok alapján nem számít tömeges vagy jelentős károkra.

Ma délelőtt 11 óráig összesen 37 kárbejelentés érkezett az AEGON Magyarországhoz a tegnap esti fölrengés után. Az ügyfelek által becsült kárérték 4,6 millió forint.

„A tegnap esti földrengés számos települést érintett Pest, Nógrád, Fejér és Komárom-Esztergom megyében, ám az eddigi fejlemények alapján nem kell tömeges bejelentésekre vagy komolyabb károkra számítani” – közölte Vereczki András, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese.

Az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma tegnap este Érsekvadkert térségében a Richter-skála szerinti 4,2-es erősségű földrengést észlelt, amelyet többek között Balassagyarmaton, Vácon, Esztergomban, Budapesten és Székesfehérváron is érzékeltek a lakosok. Emellett Nógrád megye nagyjából egy tucat településéről érkeztek bejelentések a katasztrófavédelemhez.

A rengés a bejelentések alapján hozzávetőlegesen egy percig tartott, ám a legtöbb esetben csak a bútorok, csillárok remegését lehetett érezni, emellett néhány ház falán keletkezett kisebb repedés.

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább