Milliárdos viharkárok a hétvégén

Eddig több mint háromezer bejelentés érkezett az AEGON Biztosítóhoz

A hétvégi viharok nyomán több mint háromezer bejelentés érkezett az AEGON Biztosítóhoz, az ügyfelek becslései alapján pedig meghaladja a 200 millió forintot a kár. A mostani viharokban országosan 30 ezer háztartás lehet érintett, milliárdos nagyságrendű kár mellett.

Tegnap délutánig összesen 3008 kárbejelentés érkezett a hétvégi viharok nyomán a lakásbiztosításoknál vezető AEGON Magyarországhoz, az ügyfelek által becsült kárérték pedig meghaladja a 200 millió forintot. A legtöbb bejelentést – hasonlóan a korábbi hetekhez – most is vihar és villámcsapás miatt regisztrálták a biztosító szakemberei: gyakori a tetőcserepek lesodródása, fák tetőkre dőlése, a jégverés, illetve a pincék, kertek elöntése is. A szombati és vasárnapi viharok ezúttal leginkább Budapestet és Pest megyét érintették, de jelentős számban történtek káresemények Zalában is.

„Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, hogy a hétvégi események kapcsán akár 8-10 ezer darab bejelentés is érkezhet társaságunkhoz, a várható kifizetés pedig meghaladhatja a 400 millió forintot” – mondta el Vereczki András, az AEGON Biztosító vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: az eddigi adatok alapján biztosra vehető, hogy a hétvégi időjárás milliárdos károkat okozott országszerte – az AEGON számításai szerint 2-2,5 milliárd forint lehet az összesített kárérték -, és hozzávetőlegesen 30 ezer háztartást érinthetett.

A vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta: az elmúlt években egyre nagyobb károkat okozott a szélsőségesebbé váló időjárás Magyarországon, és az eddig eltelt időszak alapján ez alól várhatóan 2012 sem lesz kivétel. Éppen ezért nagyon fontos, hogy hogy a korábbinál nagyobb hangsúlyt helyezzenek maguk az ügyfelek is a károk megelőzésére, illetve következményeik mérséklésére.  A nyári viharos időszaknak még nincs vége, még most sem késő biztosítást kötni a holnap viharaira.

Lakásbiztosítás kalkulátor

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább