Meghaladja a 300 millió forintot a hétvégi vihar okozta kár

A piacvezető lakásbiztosító, az AEGON Magyarország a szokásosnál több bejelentésre számít

Az AEGON Magyarországhoz kedd reggelig közel 2500 bejelentés érkezett a hétvégi viharok után, a becsült kárösszeg már most meghaladja a 300 millió forintot. A legnagyobb károk Cegléden és Ikerváron következtek be, ide kárszakértőket csoportosított át a biztosító.

A hétvégi viharok ismét jelentős károkat okoztak országszerte. Az AEGON Magyarországhoz kedd reggelig közel 2500 bejelentés érkezett, a becsült kárösszeg már meghaladja a 300 millió forintot. Jelentős az 1-2 milliós, illetve a több százezer forintos bejelentések száma, az átlagos kárösszeg 149.000 Ft.

A bejelentések legnagyobb része, több mint 1750 darab jégverés miatt érkezett, de jelentős a vihar (435 darab) és a villámcsapás (250 darab) okozta kár is.

A vihar a legnagyobb pusztítást Cegléden és környékén, valamint Ikerváron végezte, ide a károk mértéke miatt kárszakértőket is átcsoportosított az AEGON. Szükség esetén az érintett területekre további szakértőket csoportosít a biztosító annak érdekében, hogy a megszokott gyors kárrendezési időt (1-5 nap) tartani tudja.

„Az már most látszik, hogy a bejelentések száma több mint egy átlagos viharkárnál. A telefonos ügyfélszolgálaton egy átlagos hétfői naphoz képest duplája volt tegnap a forgalom. A hétfői viharos, szeles időjárás sajnos újabb károkat okozott, így összességében 7-8000 darab körüli kárbejelentésre számítunk, 5-600 millió forintos kárkifizetéssel” – mondta el Vereczki András, az AEGON Magyarország vezérigazgató-helyettese.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább