Az AEGON Magyarország munkatársai 1,5 millió forintot gyűjtöttek a Felsőzsolcai Platty Ida Óvoda felújítására

Csaknem 1,5 milliárd forintot utalt át eddig a piacvezető lakásbiztosító, az AEGON Magyarország a borsodi károsultaknak. A társaság munkatársai adománygyűjtésbe kezdtek a Felsőzsolcai Platty Ida Óvoda javára: másfél millió forint gyűlt össze a megrongálódott épület felújítására, és az intézmény egy teljes körű éves – ingatlanra és ingóságokra kiterjedő – biztosítást is kap.

A rendkívüli időjárás következtében az elmúlt hetekben Borsod megyéből 7661 db kárbejelentés érkezett az AEGON Magyarországhoz, a piacvezető biztosító mintegy 1,5 milliárd forintot, a bejelentett károk 95 %-át már kifizette mostanáig.  A teljes Borsod megyei kár értéke megközelíti az 1,6 mFt-ot.

A legtöbb ingatlan az árvíz (3323 darab) és a felhőszakadások miatt (2415 darab) rongálódott meg, előbbinél az átlagos kártérítés 350 ezer, az utóbbinál körülbelül 100 ezer forint, az összedőlt, totálkáros épületekre azonban több milliós, illetve tízmilliós kifizetések is voltak. A biztosító a nagy számú borsodi kár miatt szakértőket is átcsoportosított a területre, hogy az ügyfelek mielőbb megkaphassák a kártérítést.

A Miskolc melletti, hétezer lakosú Felsőzsolca nagy részét június elején öntötte el a helybéliek által Kis-Sajónak nevezett vízfolyás. A városban több mint 160 ház dőlt össze, a település 2200 lakóingatlanából 1800 sérült meg.

Az árvíz összesen több mint 5 ezer embernek okozott kárt.

A felsőzsolcai biztosított lakóingatlanok mintegy egynegyede az AEGON Magyarországnál volt biztosítva. Az összes bejelentett kár felmérése, kifizetése július végéig megtörtént, a biztosító összesen több mint 120 millió forintot utalt át a károsultaknak. A 422 természeti jellegű kárbejelentésből 387 volt árvíz-, 23 felhőszakadás-, 12 pedig viharkár. Előfordult olyan eset is, hogy az épületet egy héten belül kétszer öntötte el az árvíz.
Az ítéletidő nyomán kezdődött országos adománygyűjtési akciók, vállalati felajánlások sorához az AEGON Magyarország munkatársai is csatlakoztak: rövid idő alatt 750 ezer forintot gyűjtöttek, amit a cég megduplázott. Az így összegyűlt 1,5 millió forintot szimbolizáló utalványt, valamint egy éves, teljes körű – ingatlanra és ingóságokra kiterjedő –, biztosítást Vereczki András, a biztosító szolgáltatásokért és adminisztrációért felelős vezérigazgató-helyettese adta át a Felsőzsolcai Platty Ida Óvoda vezetőjének, Drozsnyik Jánosnénak. A pénzt várhatóan az elmúlt hetek ítéletideje következtében megrongálódott óvoda felújítására fordítják.

„Munkatársaink az elúszott vagyonokat, tönkrement házakat látva mélyen megrendültek. A Felsőzsolcai Platty Ida Óvodának felajánlott összeggel társadalmi szerepvállalásunkat is szeretnénk erősíteni, az ingyenes biztosítással pedig ismételten arra szeretnénk felhívni nem csak a magánemberek, hanem az intézményvezetők figyelmét is, hogy mekkora segítséget jelent egy havi 1-2 ezer forint költséggel járó biztosítás, ha baj van” – mondta Vereczki András, az AEGON Magyarország szolgáltatásokért és adminisztrációért felelős vezérigazgató-helyettese.

Lakásbiztosítás kalkulátor

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább