Már 500 milliónál tart az augusztusi viharok okozta kár

Ismét a fővárost sújtotta leginkább az időjárás

Hétfő reggelig összesen 3000 kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz az augusztus 15-e utáni viharokkal kapcsolatban. A károk mértéke eléri az 500 millió forintot. A legtöbb bejelentés a fővárosból és környékéről, valamint Somogy megyéből érkezett.

 Az augusztus 15-e utáni viharokkal kapcsolatban az elmúlt héten tovább emelkedett a bejelentések száma az Aegon Magyarországnál. Hétfő reggelig összesen mintegy 3000 kárbejelentést regisztráltak, a károk összege eléri az 500 millió forintot.

A legtöbb bejelentés a fővárosból érkezett, a leginkább érintett az V., VIII., XIII. kerület volt. Gyömrőről és Somogy megyéből is sok kárbejelentést fogadtak.

A legtöbb kárt a vihar, a felhőszakadás és a beázás okozta, de sok helyen a villámcsapás okozott gondot. A hosszú ideig tartó áramkimaradás következtében megromló fagyasztott élelmiszerek miatt is sokan tettek bejelentést a piacvezető lakásbiztosítónál.

„A károk összegzése még jelen pillanatban is folyik, ezért várható, hogy mind a bejelentések, mind a kárösszeg tovább fog emelkedni” – mondta Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató helyettese. „Az idei nyár valószínűleg ismét rekordot dönt majd a viharok által okozott károk mennyiségében, az okozott kár összegében. Ezért is javasoljuk ügyfeleinknek, hogy lakásbiztosításukat időnként tekintsék át, mert a károk ellen csak az igényeinkhez és a valós körülményeinkhez igazodó lakásbiztosítás nyújtja a legnagyobb védelmet.”

 

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább