Közel 84 millió forint kárt okozott az áprilisi időjárás

Közel 84 millió forint kárt okozott az áprilisi időjárás az Aegon ügyfeleinek

Az áprilisban szokatlan időjárás rendkívül sok kárt okozott az Aegon Magyarország ügyfeleinél. Hétfő reggelig 965 bejelentés érkezett a piacvezető lakásbiztosítóhoz, az ügyfelek által becsült kár közel 84 millió forint.

Az áprilisi eső és hó sajnos nem tréfa, az elmúlt napokban leesett nagy mennyiségű, különböző halmazállapotú csapadék és erős szél rendkívüli károkat okozott. A piacvezető lakásbiztosítóhoz, az Aegonhoz hétfő reggelig 965 meteorológiai kárbejelentés érkezett. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 83,6 millió forint, a bejelentett átlagkár 87 ezer forint.

A legtöbb kár Budapestről (218) és Vas megyéből (112) érkezett. A legtöbb bejelentés vihar (550) és beázás (291) miatt érkezett, de hónyomás is okozott károkat.

A károkat érvényes lakásbiztosítás alapján a biztosító megtéríti, így például az épületre dőlő fa vagy letört ág által okozott károkat, illetve több módozat téríti a 8 órán túli áramkimaradásból származó fagyasztott élelmiszer megromlásával keletkezett károkat is.

Idén nem ez az első olyan hónap, amikor az időjárás megnehezíti a lakosok életét, hiszen januárban az extrém hideg mellett az ónos eső okozott jelentős károkat, igaz, akkor „csak” 850 bejelentés érkezett időjárás okozta károkról, a becsült kárösszeg viszont több mint 71 millió forint volt az Aegon ügyfeleinél.