Kiöntött a Balaton, megdőlt a szélrekord

Újabb viharkárok a viharok évében

A rekord erősségű szél újabb, több százmillió forintos kárt okozott tegnap, főként a Dunántúlon. A széllökések nyomán a Balaton több vízparti házat öntött el. A piacvezető lakásbiztosító, az AEGON Magyarország becslése szerint 5-6 ezer épületben keletkezhetett kár az idén immár sokadig ítéletidőben.

A csütörtöki rendkívüli erősségű vihar ismét komoly károkat okozott az ingatlanokban országszerte. A piacvezető lakásbiztosító, az AEGON Magyarország becslése szerint összességében 5-6 ezer ház rongálódhatott meg, döntően a viharnak leginkább kitett Dunántúlon. A rekord erősségű, 172 km/órás szél legtöbbször cserepeket sodort le a tetőkről, ablakokat tört be. A rendkívül magas vízállásban emellett kiöntött a szél korbácsolta Balaton, jó néhány vízparti épületet rongálva meg,

Vereczki András, az AEGON Magyarország vezérigazgató-helyettese elmondta: a biztosító már átcsoportosított kárszakértőket a térségbe, emellett folyamatosan fogadja a kárbejelentéseket telefonon és az interneten is. A károsultak első feladata ma még az értékmentés, így a bejelentések zöme az elkövetkező napokra összpontosul majd. Öröm az ürömben, hogy legtöbb esetben a kár nem éri el a 100 ezer forintot, így az AEGON a kártérítést már a telefonos bejelentésre ki tudja fizetni. A karácsonyi ünnepekre már mindenkinek a számláján lesz a kártérítés összege.

A tegnapi immár a sokadik rendkívüli vihar az idén. Az AEGON Magyarország idei kárkifizetései így várhatóan meghaladják a hatmilliárd forintot. A legnagyobb károkat okozó nyári viharok idején a piacvezető lakásbiztosító rendkívüli intézkedésként már 100 ezer forintra emelte az egyszerűsített eljárással – telefonbejelentésre – kifizethető kártérítés felső határát. Május-júniusban összesen 20 ezer károsult kapta meg ezen az úton a lakáskárok ellenértékét. Az érintettek többsége ilyen módon várhatóan most is pár napon belül hozzájuthat a helyreállításhoz szükséges pénzhez.

A kárbejelentéseket az AEGON Magyarország a 06-1-477-4800-es telefonszámon vagy online várja.
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább