Ismét nagyot hízott az Aegon önkéntes pénztártagok vagyona

Az évek óta szárnyaló befektetési eredmények újabb lendületet adhatnak a nyugdíjpénztári piacnak

Az Aegon Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár mind az 5 portfóliója az inflációt jelentősen meghaladó hozamot ért el 2014-ben is (6,85-18,51%), így a tagok vagyona nemcsak a befizetéseikkel, hanem jelentős reálhozammal is gyarapodott.

Az Aegon Nyugdíjpénztár tagsága több mint 80 százalékának vagyona olyan portfólióban került befektetésre, mely 10 százalék feletti hozamot termelt a tavalyi évben.

A legnagyobb mértékben – 18,51%-os nettó hozammal –2014-ben újra a Klímaváltozási portfóliót választó tagok gazdagodtak. Ezért a rendkívüli eredményért azonban magas kockázatot vállaltak a portfóliót választók.

A pénztári hozamokat érdemes hosszabb távon is megvizsgálni, hiszen a változó befektetési környezet hatására az egyes évek hozama igen nagy eltérést mutathat.  Az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár befektetési alapjai az elmúlt 10 évben jelentős, még a legalacsonyabb hozamot nyújtó portfólióban is közel 7%-os átlaghozamot értek el, miközben az infláció ebben az időszakban átlagosan 3,93% volt. A teljes naptári éveket tekintve 6 éves múlttal rendelkező Szakértői és Klímaváltozás portfóliók 9,47, illetve 11,76%-os átlagos hozamot termeltek 2009 és 2014 között, ami – a 6 éves átlagos 3,12%-os éves inflációt tekintve – bőséggel gyarapította a tagok vagyonát.

„A kitűnő eredmény nem feledtetheti a felelős befektetés fontosságát. A portfólió választásánál fontos, hogy a pénztártag tájékozódjon az egyes alapok kockázati besorolásáról, és saját kockázatvállalási hajlandóságának megfelelően döntsön egyik vagy másik mellett” – hívja fel a figyelmet Ludvai Judit, az Aegon Magyarország Pénztárszolgáltató vezérigazgatója.

Az évek óta tapasztalható kiemelkedő befektetési eredmények mellett az önkéntes nyugdíjpénztárak további előnye az átlátható működés és költségstruktúra, valamint az egyéni befizetők számára igénybe vehető adókedvezmény. A nyugdíjcélú megtakarítási igények növekedésével együtt mindez újabb lendületet adhat a piac fejlődésének.

sajtokozlemeny-onkentes-penztartagok

Belépek az Önkéntes Nyugdíjpénztárba >>

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább