Ismét megkerülte a Balatont a RenBikeTour

Idén másodszor rendezték meg a Balaton körül a RenBikeTourt. Az akcióval a szervezők a vesebetegség, a veseelégtelenség sokakat fenyegető veszélyére, a szűrés, az aktív megelőzés és főként az egyéni odafigyelés fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. A tókerülésen közel százötvenen vettek részt.

Idén második alkalommal kerékpározták körbe a Balatont a RenBikeTour keretében dialízises betegek, kezelőorvosok, nővérek és támogatók, hogy felhívják a figyelmet arra: művesekezelés mellett is lehet aktív életet élni. A többnapos túrát 2014. június 27. és 30. között rendezték meg, a távot többségében biciklivel, 7-en futva teljesítették. Az Aegon Magyarország a résztvevők balesetbiztosításáról gondoskodott. A résztvevők Balatonfüredről indulva Siófok, Balatonfenyves, Keszthely és Gyenesdiás érintésével érkeztek vissza Balatonfüredre.

Az eseményen közel százötvenen vettek részt, köztük 22 fő dialízisre szoruló, és 6 fő transzplantált beteg. Sok orvos, dialízist végző nővér is csatlakozott a kezdeményezéshez. Ott voltak a biciklisek között a betegek hozzátartói és az akciót támogató civilek is.

A túrával a szervezők a vesebetegségre, a szűrés és a gondozás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet, valamint a vesepótló kezelések közül a hasi dialízisre, amely a beteg életviteléhez igazítva bizonyos határokon belül szabadabb életet biztosít, mint a gépi kezelés.

„Súlyosnak tartott vesebetegséggel, sőt vesepótló kezeléssel, azaz hasi dialízissel, gépi művesekezeléssel és transzplantáció után is lehet teljes, aktív életet élni, sőt, a rendszeres testmozgás, sportolás segít az egészség megőrzésében, a szív- és érrendszeri állapot javításában, az anyagcsere serkentésében” – mondta el dr. Schneider Károly, belgyógyász és nephrológus szakorvos.

A felnőtt lakosság körében minden tizedik embernek van valamilyen vesebetegsége, és világszerte minden évben emberek milliói halnak meg a krónikus vesebetegséghez társuló szív- és érrendszeri szövődményekben: Magyarországon is legalább 500 ezerre tehető a veszélyeztetettek száma. Ráadásul Magyarországon jelenleg nagyon magas az akut dialízisek száma is, mert a betegek maguk sem tudják, hogy az évek óta fennálló, szerteágazó panaszaik mögött veséjük elégtelen működése áll.

„Az egészségtudatos életmód támogatása régóta az Aegon filozófiájának középpontjában áll, ezért örömmel állunk be minden olyan kezdeményezés mögé, amely az egészség megőrzését, a betegségek megelőzését támogatja” – mondta el Zatykó Péter, az Aegon Magyarország vezérigazgatója.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább