Idén Velencét is megkerülte a RenBike Tour

Idén először a Velencei-tó körül is megrendezték a RenBike Tourt. Az akcióval a szervezők a vesebetegség, a veseelégtelenség sokakat fenyegető veszélyére, a szűrés, az aktív megelőzés és főként az egyéni odafigyelés fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. A tókerülésen közel háromszázan vettek részt.

Idén először kerékpározták körbe a Velencei-tavat a RenBikeTour keretében dialízises betegek, kezelőorvosok, nővérek és támogatók, hogy felhívják a figyelmet arra: művesekezelés mellett is lehet aktív életet élni. A túrát 2014. május 10-én rendezték meg, a közel 35 km-es távot biciklivel teljesítették a résztvevők. A rendezvényhez a helyszínt és az infrastruktúrát Gárdony-Agárd város bocsátotta rendelkezésre, felszerelésekkel támogatta az akciót Pázmánd község Önkormányzata. Az Aegon Magyarország a résztvevők balesetbiztosításáról gondoskodott.

Az eseményen közel háromszázan vettek részt, köztük 27 fő dialízisre szoruló, és 4 fő transzplantált beteg. Sok orvos, dialízist végző nővér is csatlakozott a kezdeményezéshez. Ott voltak a biciklisek között a betegek hozzátartói és az akciót támogató civilek is. Az esemény egyik fő támogatója, az Aegon Magyarország 70 fős csapattal képviseltette magát.

A túrával a szervezők a vesebetegségre, a szűrés és a gondozás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet, valamint a vesepótló kezelések közül a hasi dialízisre, amely a beteg életviteléhez igazítva bizonyos határokon belül szabadabb életet biztosít, mint a gépi kezelés.

„Súlyosnak tartott vesebetegséggel, sőt vesepótló kezeléssel, azaz hasi dialízissel, művesével és transzplantáció után is lehet teljes, aktív életet élni, sőt, a rendszeres testmozgás, sportolás segít az egészség megőrzésében, a szív- és érrendszeri állapot javításában, az anyagcsere serkentésében” – mondta el dr. Schneider Károly, belgyógyász és nephrológus szakorvos.

A felnőtt lakosság körében minden tizedik embernek van valamilyen vesebetegsége, és világszerte minden évben emberek milliói halnak meg a krónikus vesebetegséghez társuló szív- és érrendszeri szövődményekben: Magyarországon is legalább 500 ezerre tehető a veszélyeztetettek száma. Ráadásul Magyarországon jelenleg nagyon magas az akut dialízisek száma is, mert a betegek maguk sem tudják, hogy az évek óta fennálló, szerteágazó panaszaik mögött veséjük elégtelen működése áll.

„Az egészségtudatos életmód támogatása régóta az Aegon filozófiájának középpontjában áll, ezért örömmel állunk be minden olyan kezdeményezés mögé, amely az egészség megőrzését, a betegségek megelőzését támogatja” – mondta el Zatykó Péter, az Aegon Magyarország vezérigazgatója. „Külön öröm számomra, hogy a kollégáink ilyen nagy számban teljesítették a túrát. Ez annak a bizonyítéka, hogy valóban fontos területet támogatunk” – tette hozzá.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább