Gyorssegélyt nyújt kitelepített ügyfeleinek az AEGON

Az AEGON Biztosító 50 ezer forintos gyorssegélyt ad az árvíz miatt kitelepített ügyfeleinek. A társaság szakemberei felkészültek a károk gyors felmérésére, és az érintettek néhány napon belül kártérítéshez juthatnak.

Az AEGON Magyarország – korábbi gyakorlatának megfelelően – 50 ezer forintos gyorssegélyt nyújt az árvízi kitelepítésben érintett ügyfeleinek. Elsőként a győrújfalui károsultak kapják meg a gyorssegélyt: a településen az AEGON 54 ingatlant biztosít. „Társaságunk szakemberei készen állnak a gyors kárfelmérésre: kárszakértőink az elektronikus adatfelvételt követően az információkat szinte azonnal továbbítják a központba, hogy a kárrendezés minél gyorsabb legyen” – mondta el Vereczki András, az AEGON Magyarország vezérigazgató-helyettese.

A gördülékeny ügyintézés érdekében ugyanakkor érdemes néhány alapvető tudnivalót szem előtt tartani. A kárt a biztosító telefonos ügyfélszolgálatán, vagy interneten lehet bejelenteni, a kötvényszámot pedig érdemes előkészíteni a gyorsabb beazonosíthatóság érdekében. Ugyanakkor a biztosító az ügyfélszám hiányában is tudja azonosítani – egyéb adatai alapján – az ügyfelet.

A biztosító kárszakértője általában a kárbejelentéstől számított 1-3 napon belül telefonon felveszi az ügyfelekkel a kapcsolatot. A bejelentések számától függően 1-5 napon belül vállalja a biztosító a károk felmérését. Az AEGON Magyarország elektronikusan végzi a kárfelmérést, ami azt jelenti, hogy az adatokat a helyszíni szemle alkalmával a szakértők táblagépen rögzítik és a szemle után szinte azonnal továbbítják a központba. A szemlét követően csupán az átutalási idővel vagy a postai úton történő kifizetés átfutási idejével kell számolni.

Fontos, hogy a károk elhárítását, illetve a további károk megelőzését a kárszakértő megérkezése előtt el lehet kezdeni. A károsodott tárgyakat meg kell őrizni. Ha van rá lehetőség, érdemes fotót vagy videofelvételt készíteni a helyszínről, a káreseményt követő állapotról.

Ami pedig a kárkifizetés ütemét illeti, kisebb összegű károknál általában egy összegben történik a kárkifizetés. Az AEGON Magyarországnál az átlagos kárrendezési idő 3-5 nap, így kárelőleg folyósítása kevésbé értelmezhető. Vannak olyan, jellemzően több milliós nagyságrendű károk, amelyeknél több szakértői vélemény, vizsgálat vagy igazolás szükséges, ezekben az esetekben kárelőleget folyósít a biztosító.

Lényeges azzal is tisztában lenni, hogy a lakásbiztosítások túlnyomó többségénél az alapkockázatok közé tartoznak az elemi károk – árvíz, vihar, földrengés, tűzkár – is, tehát akinek van érvényes szerződése, az bízhat abban, hogy a kárát megtérítik.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább