Ezt senki nem mondta! – Ott Annával indít szülővé válásról szóló podcast sorozatot a Könyves Magazin

Március 8-án indul az Ezt senki nem mondta! Ott Annával. A Könyves podcast sorozat vendégei lesznek többek között: Tompa Andrea, Tóth Krisztina, Nádasdy Ádám, Oltai Kata, Szabó T. Anna, Dragomán György és Péterfy- Novák Éva és Dr. Benkovics Júlia szülész-nőgyógyász is. A sorozat főtámogatója az Alfa Biztosító.

Tornázol te? Megismeri még az a gyerek az anyját? – hasonló kéretlen kérdésekkel találkoztak az Ezt senki nem mondta! című podcast sorozat vendégei babakocsi tologatás közben, vagy egy könyvbemutató előtt. A sorozatban írók, költők, alkotók beszélnek Ott Annának arról, mit szól a társadalom egy dolgozó anyához (és a dolgozó anya saját magához), mit lehet kezdeni szülőként a kételyekkel, a magánnyal, a lelkiismeret furdalással, illetve milyen megoldások vannak arra, hogy mindkét szülő folytathassa a karrierjét a sokszor kiszámíthatatlan hétköznapokban. Az Ezt senki nem mondta! első része március 8-án jelenik meg a Könyves Magazin podcast csatornáján.

“Ezt senki nem mondta! És ha mondta volna? Úgysem hittem volna el, úgyis azt gondoltam volna, majd velem másképp lesz. És ha elmondta volna, fel tudtam volna rá készülni? Kizárt! Amikor várandós voltam faltam a könyveket a terhességről, a szülésről és arról, ami azután következik, hogy biztosan a legjobbat nyújtsam a fiamnak. Nem találtam viszont írott anyagot, ami segített volna megérteni hova tűntem én, hol az életem, amit ismertem és hogyan tudom elfogadni, feldolgozni a változást, amit az anyává válás hozott? Hogyan találjak vissza magamhoz, úgy hogy közben kialakítom az új életem?”

– mesél a sorozat indításának hátteréről Ott Anna.

“Az utóbbi időben bárkivel találkoztam volt egy félmondata, amiből meríteni tudtam, mert kiderült, mindenki, aki szülővé válik pontosan ugyanezen megy keresztül, még azok a szerzők is, akinek a könyveit olvasom. Hogy csinálják? Ha megszületett a gyerek, utána hogyan születik a mű? Ezt most megkérdezem azoktól, akik válaszolni is tudnak rá.”

Az Ezt senki nem mondta! a március 8-i premier epizód után keddenként jelentkezik majd, minden podcast streaming platformon elérhető lesz.

A sorozat főtámogatója az Alfa Biztosító.

„Ahogy a podcast egyes epizódjaiból is kiderül, a szülővé válás tele van váratlan fordulatokkal, kihívásokkal és kalandokkal. A változás folyamatos, és jó, ha ebben a kalandban biztonságban tudhatjuk a számunkra fontos értékeket: gyerekeink, családunk jövőjét és így biztosabbak lehetünk a dolgunkban.”

– mondta Bodor Péter, az Alfa Biztosító vezérigazgató-helyettese.