Egy nap alatt ezer új bejelentés az AEGON-nál

A piacvezető lakásbiztosító szerint ez már tömeges kár

Az AEGON Magyarországhoz továbbra is intenzíven érkeznek az új kárbejelentések a hétvégi és a hétfői viharkárokkal kapcsolatban. Szerda reggelig mintegy 3400 kárbejelentés érkezett a biztosítóhoz, a becsült kárösszeg 455 millió forint.

Intenzíven nő a hétvégi viharok okozta károk száma. Az AEGON Magyarországhoz szerda reggelig összesen közel 3400 bejelentés érkezett, azaz egyetlen nap alatt mintegy 1000 új kárbejelentés érkezett a biztosítóhoz. A becsült kárösszeg már meghaladja a 455 millió forintot. Jelentős az 1-2 milliós, illetve a több százezer forintos bejelentések száma, az átlagos kárösszeg 135.000 Ft. Az AEGON Magyarország szakértői szerint már tömeges kárról van szó.

A bejelentések legnagyobb része, több mint 2000 darab jégverés miatt érkezett, de jelentős a vihar (686 darab) és a villámcsapás (441 darab) okozta kár is.

A vihar a legnagyobb pusztítást Cegléden és környékén, valamint Ikerváron végezte, ide a károk mértéke miatt kárszakértőket is átcsoportosított az AEGON, hogy a megszokott gyors kárrendezési időt (1-5 nap) tartani tudja.

„Mivel a viharos időjárás továbbra is folytatódik, ezért felhívjuk a károsultak figyelmét, hogy a további károk megelőzése érdekében hozzáláthatnak a javításhoz, helyreállításhoz, miután lefotózták a károkat” – mondta el Vereczki András, az AEGON Magyarország vezérigazgató-helyettese. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha például a tető sérült meg a jégverés vagy a szél következtében, akkor a kárt le kell fényképezni, a sérült elemeket (cserép) el kell tenni, de a kár kijavítását ezután meg lehet kezdeni, nehogy egy újabb eső vagy vihar még nagyobb károkat okozzon.

Az ország északkeleti részén a hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék miatt ráadásul több patak, így a Nyögő- és a Vasonca-patak is kilépett a medréből. Miskolc belvárosában a Szinva duzzadt meg, Sajóvámoson pedig megcsúszott a föld. Ezeken a településeken szerencsére sikerült elkerülni a nagyobb károkat.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább