Csőtörésnél is jól jön a lakásbiztosítás

Megkezdték a károk felmérését az AEGON szakemberei

Megkezdték a károk felmérését az AEGON Biztosító szakemberei a tegnapi, újbudai csőtörés után. A beázási károkat mind az egyéni lakásbiztosítások, mind a társasházi biztosítások alapján megtéríti a társaság.

Hétfőn megkezdték a kárfelmérést a vasárnap esti, újbudai csőtörés helyszínén az AEGON Biztosító szakértői. A víz- és tömegközlekedési szolgáltatásban is több órás kimaradást okozó káresemény több száz ingatlant érintett.

„Az utcai csőtörés által keletkezett beázási károkat mind az egyéni lakásbiztosítások, mind a társasházi biztosítások alapján megtérítjük. A csőtörés miatt sok pincét öntött el a víz, az épületkárok mellett, az ingóságokban is keletkeztek károk, ezekre is kiterjed a biztosítási fedezet” – nyilatkozta a történtek kapcsán Vereczki András, az AEGON Biztosító vezérigazgató-helyettese. A gépkocsikban keletkezett károkra a casco – elemi és tűzkár biztosításán belül – nyújthat fedezetet. Vereczki András közölte: a kifizetett károkat az AEGON – a káridőponti avult értéken – a Fővárosi Vízművek felelősségbiztosítóján érvényesíti majd.

Vasárnap délután egy 1000 és egy 200 milliméteres nyomócső tört el a Bartók Béla útra nyíló Orlay utca 1. szám előtt. Több mint egy órán át ömlött a víz, mire sikerült elzárni a vezetéket. A törésnél 15 méter átmérőjű, több méter mély gödör keletkezett. A pincékbe betörő víz miatt vasárnap délután négyszáz lakást kellett ideiglenesen elhagyniuk a lakóknak, akik a statikai vizsgálat elvégzése után költözhettek vissza otthonaikba.

Lakásbiztosítás kalkulátor

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább