Budapesten és Pest megyében okozták a legtöbb kárt a hétvégi viharok

A május eleji hosszú hétvége viharos időjárását követően az Aegon Magyarországhoz hétfő 14 óráig mintegy 950 kárbejelentés érkezett. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 90 millió Ft, a bejelentett károk átlaga 95 ezer Ft. A biztosító szakemberei arra hívják fel a figyelmet, a vihar okozta károkat egy kis előrelátással mérsékelhetjük, vagy akár el is kerülhetjük.

Az elmúlt napok viharos időjárása nyomán hétfő 14 óráig mintegy 950 bejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz. A piacvezető lakásbiztosító ügyfelei által becsült kárösszeg 90 millió Ft, a bejelentett károk átlaga 95 ezer Ft. A legtöbb bejelentés Pest és Baranya megyéből és a fővárosból érkezett, de országszerte okozott károkat a vihar.

A viharos, esős időjárás következtében kidőlt fák és a nagy mennyiségű eső is több helyen okozott károkat a hétvégén, Tamásiban és Barcson utak váltak járhatatlanná, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig leszakadt elektromos vezeték és villámcsapás okozott tüzet szintén pénteken.

„A tavaszi időszakban a viharok, zivatarok gyorsan, akár naponta többször is kialakulhatnak. A heves eső, jégeső, vagy nagy erejű szél okozta károk arányát azonban mérsékelhetjük, ha néhány egyszerű tanácsot megfogadunk” – hívják fel rá a figyelmet a biztosító szakemberei.

Mielőtt elmegyünk otthonról, érdemes ellenőrizni az ablakokat, hogy be vannak-e zárva. Amennyiben nyitva maradnak, a huzat tárgyakat sodorhat le, betörheti az ablakot. Ráadásul a nyitva maradt nyílászárókon a csapadék bejut a lakásba, és eláztathatja a falat, a parkettát, a szőnyeget.

Ha hosszabb időre, több napra elhagyjuk otthonunkat, az elektromos készülékeket érdemes áramtalanítani, hogy megelőzzük a villámcsapás okozta károkat, vagy megelőzzünk egy elektromos zárlatból kialakuló tüzet.
A kerti bútorokat vigyük fedett vagy védett helyre, ha nem tartózkodunk otthon. A vihar kárt okozhat a szabadban tartott tárgyakban, és csábítást jelenthet az illetéktelen behatolók számára.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább