Aegon: új a tulajdonos, a minőség változatlan

Az ügyfeleknek semmilyen teendőjük nincs az akvizíció kapcsán

Az Aegon Magyarország a jövőben a régió legnagyobb biztosítótársasága, a bécsi központtal működő Vienna Insurance Group (VIG) tagjaként működik. A tulajdonosváltás az Aegon ügyfeleit nem érinti, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. és a Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. ügyfélszerződései változatlan feltételekkel érvényesek. Az ügyfelek kiszolgálása és az új biztosítások értékesítése is az eddig megszokott rendben folytatódik.

 Az Aegon bejelentése szerint az Aegon Magyarország a jövőben a Vienna Insurance Group tagjaként folytatja munkáját, beleértve ebbe a biztosítási, nyugdíj- és vagyonkezelési üzletágát. A tranzakció a Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Törökországban működő leányvállalatokat érinti. Az adásvétel a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyását követően valósul meg, várhatóan 2021 második felében.

„Ügyfeleink változatlan kiszolgálásban részesülnek, az érvényben lévő biztosítási szerződések és ügyfélszámlák változatlan feltételekkel érvényesek. A tulajdonos személyének változása nem érinti az ügyfélkiszolgálási folyamatainkat, a minőségi követelményeinket és a partnerszerződéseinket sem. Az ügyfeleknek és a szerződéses partnereinknek a tulajdonváltás miatt tehát nincs semmi teendőjük.” – hangsúlyozta Zatykó Péter a társaság vezérigazgatója.

„Az ilyen tranzakciók egyik iparágban, például a bankok- vagy a közüzemi szolgáltatók esetében sem befolyásolják semmilyen módon az igénybe vehető szolgáltatások körét és az ügyfelek kiszolgálását. Ahogy a pénzintézetek adásvétele esetében változatlan a számlavezetés és a betétek kezelése, csak a név változik. Ez történik most is: az Aegon biztosításai ugyanúgy fizetnek, ahogyan eddig, új biztosításokat a megszokott ügyintézőnél lehet kötni, a megtakarítások érvényesek, mindössze, várhatóan 2021 második felében, a név változik meg” – tette hozzá a társaság első embere.

Az Aegon továbbra is minden biztosítását értékesíti, a szerződéskötés folyamatos, az ügyfélkárok rendezése változatlan módon történik. A biztosításkötésben és a kárrendezésben részt vevő kollégák és partnerek személyében nincs változás. Elkötelezettségünk az ügyfeleink iránt változatlan. A hatósági engedélyezés megtörténtéig az Aegon neve sem változik. A hatósági engedélyezést és a tulajdonosváltozás megtörténtét követően valamennyi szerződés változatlan feltételekkel marad érvényben, de már az új tulajdonos márkaneve alatt teljesíti majd szolgáltatásait a társaság.

Az Aegon az ügyfeleit a lehető legkorábban tájékoztatta, ahogy a nemzetközi tőzsdei szabályok erre lehetőséget biztosítottak. A tulajdonosváltozás folyamatáról is folyamatosan tájékoztatni fogjuk az ügyfeleinket és partnereinket. A bécsi székhelyű Vienna Insurance Group (VIG) 30 országban van jelen, a régió legnagyobb biztosítási csoportjaként kimagasló színvonalú szolgáltatást kínál.

Budapest, 2020. november 30.

 

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább