Aegon SmartCasco: maximális biztonság, a valós használat alapján

Azok az autóvezetők is élvezhetik a Casco-biztosítások nyújtotta biztonságot, akik autójuk értéke, vagy éppen vezetési szokásaik miatt eddig nem kötöttek Casco-t.

Az Aegon használatarányos – perc alapú – Casco konstrukciója egy okostelefonos appon keresztül vehető igénybe, a szerződők több, mint nyolcvan százaléka öt évnél idősebb autóra köt smartCasco-t.

Biztonság évi akár harmincötezer forintért? Az Aegon innovatív, használatarányos smartCasco biztosításával ez lehetséges: a piacon immár csaknem öt éve elérhető smartCasco egyik legrégebbi ügyfele 2015 októberében szerződött egy akkor nyolc éves Hondára. A férfi a használatarányos konstrukcióval azóta összesen száznegyvenezer forint értékben használta a smartCasco-t és élvezhette az ezzel járó nyugalmat.

A közlekedés veszélyes üzem. Csak az nem hibázik, aki nem vezet – tartja a mondás, a Biztonság Hetén pedig ennek különös jelentősége van. Miközben a kötelező felelősségbiztosításokkal az autóstársainknak okozott károk térítését vállalja a biztosító, addig a saját hibánkból, magunknak okozott károkra nincs kötelező védelem. Az ilyen esetekre fedezetet nyújtó Casco-biztosítások minimális önrész mellett teszik lehetővé a töréskárok javítását, vagy lopás esetén az autó pótlását, de ügyfélkörük lényegesen kisebb. Pedig egy saját hibából bekövetkező baleset is komoly anyagi terhet jelenthet. Egy kisebb sérülés, egy tükör, vagy épp egy fényszóró vagy lökhárító sérülése is lehet százezres tétel, arról nem szólva, milyen problémát jelent valakinek, ha mozgásképtelenné válik az autója.

Sokan azért nem kötnek Casco-biztosítást, mert úgy vannak vele, hogy az idősebb, kisebb értékű autójukra nem szeretnének havidíjat fizetni, vagy úgy gondolják, hogy ezt a vezetési szokásaik nem indokolják. Jellemző, hogy a részletre vásárolt személyautók finanszírozásának kifutásával vannak, akik a Casco-t sem vállalják tovább. Nekik is kínál biztonságot az Aegon használatarányos smartCasco konstrukciója, kedvező feltételekkel.

A smartCasco több célcsoportnak ideális biztosítás, leginkább azokat az ügyfeleket szólítjuk meg vele, akik életének szerves része az okostelefon. A használatarányos modell azoknak is kedvező, akik keveset használják az autójukat, de a törésre és lopásra is fedezetet szeretnének

mondta Marosvölgyi Péter, az Aegon Magyarország online értékesítési igazgatója

A hazai és az európai piacon is egyedülálló smartCasco biztosítási konstrukció lényege, hogy az ügyfél egy okostelefonos alkalmazás segítségével az igénybe vett szolgáltatásokkal arányosan fizet díjat egy előre felöltött egyenlegből. A piacon először az Aegon jelent meg ilyen termékkel, amelyet a szerződők több, mint nyolcvan százaléka ötévesnél idősebb autóra köt meg.

Az okostelefonos alkalmazás használata egyszerű és sok automatikus funkció segíti az autóst. A biztosítási innováció lényege, hogy az okostelefon segítségével ”Álló autó” vagy ”Mozgó autó” üzemmódba kell kapcsolni a biztosítást aszerint, hogy a gépjármű parkol (várakozik), vagy mozgásban van. Ennek megfelelően csak az aktuálisan az autóra leselkedő veszély biztosításáért fizet az ügyfél. Például töréskárt csak arra az időre térít a biztosítás, amikor közlekedik a jármű, míg parkolás idejére lényegesen alacsonyabb összeget von le a biztosító, ám lopásra ekkor is biztosítva van az autós.  Az elszámolás perc alapon történik, ezzel is még barátságosabbá téve a konstrukciót.

smartCasco

Budapest, 2019. szeptember 26.

 

 

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább