Aegon-kampány: 5 millió forint a szülők nélkül élő gyermekekért

Digitális ügyintézéssel gyűjtött adományt a biztosító az SOS Gyermekfalvaknak.

Online tevékenységenként 10 forinttal támogatta az SOS Gyermekfalvakat, ennek eredményeképpen ötmillió forint jótékony célú adomány gyűlt össze a szülők nélkül nevelkedő gyermekek javára az Aegon Magyarország digitális ügyintézést ösztönző kampányában. Az Aegon képletesen egy évre „örökbe fogadott” 2 SOS-családot, valamint hozzájárul az SOS-es gyermekek terápiás fejlesztésének és szakköreinek költségeihez.

Az Aegon nyáron indult adománygyűjtő akciójának kettős célja volt: a koronavírus okozta nehézségek közepette támogatni a szülők nélkül nevelkedő gyermekeket és a pandémia elleni védekezés jegyében népszerűsíteni az online ügyintézést – e két célt egyszerre valósította meg az öt hónapos aktivitás. 5 millió forint gyűlt össze és jelentősen megnövekedett az online csatornák használatának aránya a mindennapi biztosítási ügyintézések során.

Az SOS Gyermekfalvak mintegy 400 szülők nélkül nevelkedő gyermeknek tud otthont és biztonságot nyújtani Magyarországon, akik valamilyen tragédia következtében már nem élhetnek a családjukban. Az SOS nevelőszülőknél testvéreikkel együtt, családként nőhetnek fel, emellett fejlesztések, kulturális és egyéb programok segítik őket abban, hogy kiegyensúlyozott felnőttekké váljanak. Az Aegon adományából 2+2 millió forint 1-1 évre biztosítja két 4-5 gyermeket nevelő SOS család alapvető költségeit. A fennmaradó 1 millió forint pedig közel 150 gyermek terápiás fejlesztését fedezi, továbbá 40-50 gyermek szakköreinek a díját biztosítja.

Az Aegon Magyarország küldetése a pénzügyi biztonság megteremtése ügyfelei számára. Ez a cél vezérel bennünket akkor is, amikor jó ügyek mellé állunk. Ügyfeleinknek és tanácsadói hálózatunknak köszönhetően hozzájárulhattunk az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek biztonságosabb, boldogabb mindennapjaihoz.

mondta az adományozás kapcsán Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese

A koronavírus az SOS Gyermekfalvakban élő gyerekek életére is kihat, ezért az eddiginél is nagyobb szükség van a vállalatok és a magánszemélyek adományaira, ezeknek köszönhetően az alapítvány biztonságot tud adni a közel 400 gyermeknek.

Az elkötelezett nevelőszülőink és az SOS szakemberei emberfeletti munkát végeznek annak érdekében, hogy a hozzánk kerülő gyermekek ledolgozhassák azt a hátrányt, amelyet egy óriási trauma, a családi biztonság megszűnése okoz. Az Aegon Biztosító kollégái és ügyfelei közreműködésével ebben a munkában óriási segítséget nyújt nekünk azáltal, hogy idén két nevelőszülői családunkat fogadta képletesen örökbe.

mondta Kiss Gergely, az SOS Gyermekfalvak ügyvezető igazgatója

Budapest, 2021. január 8.