Az AEGON kárszakértői 1 milliárd Ft-ra becsülik a társaságnál biztosított károsultak vagyontárgyaiban keletkezett károkat

A piacvezető lakásbiztosító, az AEGON Magyarország szerda délután – a Kormányzati Koordinációs Központ engedélye alapján – megkezdte a károk dokumentálását és sürgősséggel intézkedett az egyszeri 150 ezer forintos gyorssegély átutalásáról. A szakemberek előzetesen kb 1 milliárd forintra becsülik az AEGON-nál biztosított károsultak vagyontárgyaiban keletkezett károkat.

A piacvezető lakásbiztosító, az AEGON Magyarország megerősített kárszakértői csapata tegnap délután megkezdte a károk dokumentálását. A biztosító az érintett 5 településen 600 db biztosítási szerződéssel rendelkezik. A legérintettebb területek Devecser és Kolontár, ahol 50-60 család lakóingatlanában és vagyontárgyaiban keletkeztek a legkomolyabb károk, amelyek egyenként többmilliós nagyságrendűek. Az AEGON Magyarország szakemberei előzetesen kb 1 milliárd forintra becsülik a társaságnál biztosított károsultak vagyontárgyaiban keletkezett károkat.

A lakásbiztosítások – az „all risk”, azaz minden kockázatot lefedő lakásbiztosítási termékeket leszámítva – nem nyújtanak fedezetet az iszapomlás következményeire, ezért az anyagi felelősség ez esetben a tározó üzemeltetőjét, illetve az általa kötött felelősségbiztosítást nyújtó biztosítótársaságot terheli.

Az AEGON Magyarország a katasztrófahelyzetet mérlegelve döntött úgy, hogy szolidaritásból ingyenes kárszemlét és – a kárszemlét követően – azonnali, egyszeri kárenyhítési támogatást nyújt a nála biztosított, az ajkai iszaptárolón gátszakadása miatt károsodott ügyfeleinek.
A döntés értelmében a kárszakértők felmérik az ingatlanokban keletkezett károkat és dokumentálják azt, így azonnal megkezdhető a helyreállítás, a dokumentáció pedig később felhasználható egy esetleges kártérítési eljárás során.

Az AEGON Magyarország a mai napon intézkedett a 150 ezer forint egyszeri gyorssegély átutalásáról, amelyet, gyorsított banki átfutási idővel kapnak kézhez az érintett családok.

Az AEGON Magyarország ugyanakkor felhívja a nála CASCO biztosítottak figyelmét arra, a katasztrófa következtében a gépjárműben okozott károk érvényes CASCO biztosítás alapján téríthetők.

A személyi sérülésekre az élet- és balesetbiztosítások nyújthatnak anyagi segítséget. Amennyiben valaki nem rendelkezik önálló élet- vagy balesetbiztosítással, a társaság javasolja az érintetteknek, hogy kérjenek tájékoztatást a lakásbiztosítójuktól arra vonatkozóan, hogy a lakásbiztosításuk tartalmazott-e balesetbiztosítási fedezetet, illetve nézzenek utána annak, hogy bankkártyájukhoz kapcsolódik-e balesetbiztosítás.

A kárbejelentéseket az AEGON Magyarország a 06-1-477-4800-es telefonszámon vagy online várja >