A Vienna Insurance Group lezárja az Aegon magyarországi vállalatainak akvizícióját

A VIG piacvezető lesz Magyarországon


A Vienna Insurance Group (VIG) megvásárolja a holland Aegon magyarországi üzletágát, miután megkapta a magyar hatóságok jóváhagyását. A zárás két holland holding eladására vonatkozik (Aegon Hungary Holding B.V., Aegon Hungary Holding II B.V.), amelyek a magyar Aegon társaságok részvényeinek 100%-os tulajdonosai. A VIG-csoport magyarországi üzletágában a Corvinus magyar állami holding 45 százalékos tulajdoni részesedést szerez, amelyre 2022. március 25-én kerül sor.

 

Az új #1 Magyarországon

A Vienna Insurance Group 2022. március 17-én és 18-án megkapta a magyar hatóságok jóváhagyását, és sikeresen lezárhatja a tervezett, az Aegon teljes kelet-európai üzletágát érintő akvizíció legnagyobb részét, az Aegon magyarországi leányvállalatok felvásárlását. A magyar Aegon biztosító díjbevétele az előzetes adatok szerint 2021-ben 401 millió eurót tett ki, az adózás előtti eredmény 51 millió euró volt. A mintegy 1000 alkalmazott több mint 1,5 millió biztosítási ügyfelet szolgál ki. A meglévő magyar VIG vállalattal, az UNION Biztosítóval együtt a VIG csoport 19% feletti piaci részesedéssel piacvezetővé válik Magyarországon.

Az akvizíció lezárásával Magyarországon már 2022-ben elérjük azt a 2025-ig megvalósítani tervezett célunkat, hogy a piac első három helyezettje közé kerüljünk és átvesszük a piacvezető szerepet. Nagyon jó pozícióban lévő cégeket veszünk át, amelyek gazdagítják sokszínűségünket, és új lehetőségeket kínálnak számunkra a vagyonkezelésben és a nyugdíjpénztári üzletágban. Ez olyan két üzleti terület, amelyet a folyamatban lévő VIG 25 stratégiai programunk részeként szeretnénk bővíteni

magyarázza Elisabeth Stadler, vezérigazgató.

Az Aegon fennmaradó kelet-közép-európai üzletágának – lengyel, román és török vállalatok – megvásárlásához szükséges helyi hatósági jóváhagyások még folyamatban vannak.

 

A Corvinus magyar állami holding részvétele

A Corvinussal való tranzakció zárása 2022. március 25-én várható. A magyar állami holding 45 százalékos részesedést szerez a VIG-csoport magyarországi üzletágában, amelyet a jövőben a VIG Magyarország Befektetési Zrt. holding irányít. A VIG-csoport megtartja ellenőrző többségét és operatív irányítását a magyar társaságban.

26 éve vagyunk jelen Magyarországon, hosszú távú piaci stratégiát folytatunk. Azzal, hogy a magyar piacon vezetővé válunk, egy gazdaságilag jelentős szereplő jelent meg a biztosítási és nyugdíj szektorban. A Magyarországgal kötött együttműködési megállapodásunkat mindkét fél számára konstruktív és jövőbe mutató megoldásnak tekintjük, hiszen az állam ezzel kifejezésre juttatja, hogy nagy értéket lát a nyugdíjszolgáltatásokban és a biztosításokban, a VIG-csoport pedig kompetens és fenntarthatóság-orientált szakértőként működik ezen a területen.

tette hozzá Stadler.

 

A tranzakció ügyfeleinket semmilyen módon nem érinti, teendőjük ezzel kapcsolatban nincs.

  • A korábban kötött szerződések változatlanul élnek tovább.
  • Szolgáltatásaink továbbra is az eddigi feltételekkel érhetőek el.
  • Bármiféle igény, kérdés esetén a megszokott ügyfélkiszolgálási csatornáinkon állunk rendelkezésre.
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább