A Vienna Insurance Group kérelmezi részvényeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére

A Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) kérelmezte részvényeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére. A VIG (ISIN AT0000908504) részvényeit 1994 óta jegyzik a Bécsi Értéktőzsdén, 2008 óta pedig a Prágai Értéktőzsdén.

A várható első kereskedési nap 2022. november 11.

“Ezzel a lépéssel szeretnénk új befektetőket vonzani, különösen Közép- és Kelet-Európában, valamint egyértelmű jelzést adni a Budapesti Értéktőzsde számára is” – magyarázza Elisabeth Stadler, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója.

Az Aegon vállalatainak 2022. márciusi magyarországi felvásárlása során a VIG a már meglévő VIG-vállalatával, az Unionnal együtt, 19%-ot meghaladó piaci részesedéssel piacvezetővé vált Magyarországon. „Magyarország legnagyobb biztosítócsoportjaként a tőkepiacon is szeretnénk kamatoztatni jelenlétünket, és a Budapesti Értéktőzsdére való bevezetéssel tovább növelni a VIG-részvények elérhetőségét és likviditását” – magyarázza Stadler.

A Budapesti Értéktőzsdével egyeztetve a várható első kereskedési nap 2022. november 11. A folyamatos kereskedés várhatóan a Budapesti Értéktőzsde fő szegmensében, a részvénykereskedés elsődleges piacán zajlik majd. Az Index Bizottság a következő hónapokban foglalkozik a VIG részvények esetleges felvételével a Budapesti Értéktőzsde valamelyik indexébe.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább