A tavaszi viharok eddig közel 360 millió forintnyi kárt okoztak

Az Aegonhoz közel 4000 bejelentés érkezett május elejéig

Április 1-től a mai napig közel 4000 meteorológiai kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz. Az ügyfelek által becsült kárösszeg közel 360 millió forint, az átlagos kárérték 90 ezer forint. Tavasszal hazánkban mindig számítani kell viharokra, és nem ritka az árvíz sem, de a károk mérsékelhetők, ha előre felkészülünk.

Április után májusban is folytatódik a viharos időjárás hazánkban. A piacvezető lakásbiztosítóhoz május 7-ig közel 4000 meteorológiai kárbejelentés érkezett, ezek nagy része (3000 darab) viharkár. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 360 millió forint, az átlagos kárérték 90 000 forint.

Szerda éjjel ismét heves vihar söpört végig hazánkon, ennek következtében péntek reggelig 1100 bejelentés érkezett a biztosítóhoz, de a szakemberek további bejelentésekre számítanak, melyek száma elérheti az ötezret is. Az ügyfelek által becsült kár eddig 155 millió forint. A legtöbb bejelentés Bács-Kiskun, Csongrád és Tolna megyéből érkezett, a nagy részük jégveréshez kapcsolódó kárbejelentés.

„A tavasz jellemzően viharos időjárást hoz hazánkba, tavaly az év első 5 hónapjában mintegy 20 000 meteorológiai kárbejelentés érkezett hozzánk” – mondta el Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese. „Akkor az Yvette ciklon, de az előző években az árvíz okozott sok kárt. Tapasztalataink szerint a károk nagy része egy kis odafigyeléssel, felkészüléssel megelőzhető lenne, ezért indítottuk útjára kármegelőzési programunkat. A www.karmegelozes.hu oldalon jótanácsokkal, tippekkel is segítjük a lakossági kármegelőzést.”

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább