A Standard & Poor’s megerősíti a VIG kiváló minősítését

Az “A+” és stabil kilátások továbbra is a legjobbak az ATX-ben

A Standard & Poor’s (S&P) nemzetközi hitelminősítő intézet 2022. december 1-jei sajtóközleményében ismét megerősítette a Vienna Insurance Group (VIG) “A+” besorolását, stabil kilátással. A VIG így továbbra is a legjobb minősítéssel rendelkező társaságok közé tartozik a Bécsi Értéktőzsde osztrák kereskedési indexében (ATX).

Az üzleti kockázati profil továbbra is erős

A Standard & Poor’s továbbra is erősnek értékeli a Vienna Insurance Group üzleti kockázati profilját. Ausztria és több kelet-közép-európai piac vezetőjeként a Vienna Insurance Group továbbra is profitál a biztosítási piacok felfutásából, valamint földrajzi és üzleti diverzifikációjából. Pozitívan kiemeli az Erste Csoporttal a bankbiztosítás területén fennálló hosszú távú együttműködését. Az Európa-szerte gyengülő gazdasági feltételek ellenére a VIG-csoport ellenálló üzleti működésre számíthat, mivel a legnagyobb piacok, különösen Ausztria, Csehország és Szlovákia, előnyös helyzetben vannak a szilárd és független alapoknak, valamint a tartósan erős háztartási mérlegnek köszönhetően, amelyek védelmet jelentenek a gazdasági bizonytalanság ellen. Az S&P szerint a VIG 2022-es üzleti teljesítménye a mai napig jó pozícióba helyezi fő EMEA-beli társaihoz képest az „A+” kategóriában.

Nagyon erős pénzügyi kockázati profil

A hitelminősítő az előző évhez hasonlóan nagyon erősnek tartja a Vienna Insurance Group pénzügyi kockázati profilját. Az S&P továbbra is erősnek tartja a VIG kiváló tőkemegfelelését. A VIG az S&P kockázatalapú tőkemodellje szerint rendkívül erős tőkepozíciót tart fenn az „AAA” szint felett. A VIG az S&P szerint erős Szolvencia II-mutatóval is rendelkezik. A VIG Csoport teljesítményét várhatóan a jövőben is szigorú biztosítási fegyelem, szilárd tartalékolás, valamint konzervatív viszontbiztosítási politika és szigorú költségkontroll támogatja. Összességében a hitelminősítő arra számít, hogy a VIG a következő két évben nagyon erős szinten tartja tőkéjét és eredményét, miközben továbbra is jó organikus növekedési lehetőségekre törekszik.

A teljes értékelési jelentés a weboldalon a Rating alatt található.