Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

A magyar kormány és a Vienna Insurance Group elmélyíti az együttműködését

Stratégiai kérdésekről szóló együttműködési megállapodást írt alá a magyar kormány és a Vienna Insurance Group (VIG) Budapesten 2023. december 14-én. Az együttműködés a magyarországi biztosítási szektor sikeres közös fejlesztését és bővítését hivatott támogatni.

Sikeres együttműködés

A Vienna Insurance Group 2022 márciusában az Aegon Csoport magyarországi vállalatainak megvásárlásával piacvezetővé vált Magyarországon. A VIG magyarországi üzletágának irányítására megalakult holdingban a magyar állam 45 százalékos részesedést szerzett. Ezzel megalapozta a közös együttműködést, és elismerte biztosítási ágazat fontosságát a magyar állam számára. 2023. november 30-án a VIG 55-ről 90%-ra növelte részesedését a magyar üzletágban. A magyar állam továbbra is 10 százalékos részesedéssel rendelkezik az állami Corvinus holdingcégen keresztül.

Stratégiai kérdésekről szóló együttműködési megállapodást írt alá a magyar kormány és a Vienna Insurance Group (VIG)

A VIG magyarországi érdekeltségeiben az állam részesedésének csökkentése mentén és az eddigi nagyon jó együttműködés folytatásaként a magyar kormány és a VIG között együttműködési megállapodás jött létre, amelyben mindkét fél kinyilvánította elkötelezettségét a további együttműködés mellett, valamint amellett, hogy a biztosítási szektor továbbra is kiemelt fontosságú a magyar állam számára. A megállapodást Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, valamint Hartwig Löger, a VIG vezérigazgatója, és Lehel Gábor igazgatósági tag 2023. december 14-én írta alá Budapesten.

“Örülünk, hogy a magyar kormány nagyra értékeli cégcsoportunk hozzáértését és szakértelmét ezzel a jövőorientált partnerséggel, amit az immár 27 éves megszakítás nélküli magyarországi jelenlétünkkel és piacainkon egyértelműen követett hosszú távú stratégiánkkal hangsúlyozunk. A megállapodással örömmel teljesítjük azt a kívánságot, hogy piacvezetőként jelentős mértékben hozzájáruljunk a biztosítási koncepció további népszerűsítéséhez és a magyar gazdaság pozitív fejlődéséhez” – nyilatkozta Hartwig Löger, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója.

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább