Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

A kárbejelentések többségét a jövő hétre várja az AEGON

Az AEGON szakemberei az árvíz utáni kárbejelentések többségét a jövő hétre várják, hiszen sok település az apadás ellenére továbbra is megközelíthetetlen. Péntek reggel 10 óráig 195 bejelentést regisztráltak a biztosítónál, a becsült kár összege 64,3 millió forint. Győrújfalut úgy tűnik, sikerült megvédeni az ártól, eddig innen nem érkezett bejelentés az AEGON-hoz.

Az AEGON szakemberei az árvíz utáni kárbejelentések többségét a jövő hétre várják. Hiába apad a Duna vízszintje, sok település még mindig megközelíthetetlen vagy azért, mert még víz alatt van, vagy azért, mert homokzsákok veszik körbe az épületeket. Sok helyen ugyanakkor már elkezdődött a takarítás, és az ilyenkor kötelező fertőtlenítés is.

A biztosító szakemberei Nagymaros egyes részein már elkezdték a szemlét, Szentendrén a jövő hét elején tudnak munkához látni, azonban például Tahitótfalu és Horány egy része továbbra is megközelíthetetlen.

Az eddigi tapasztalatok alapján a károk jól beazonosíthatók, az épületek falán pontosan látszik, meddig ért a víz. Így pótszemlére valószínűleg kevés esetben lesz szükség.

A csütörtök reggeli adatokhoz viszonyítva 61-el emelkedett a bejelentések száma: péntek reggel 10 óráig 195 bejelentést regisztráltak a biztosítónál. Az ügyfelek által becsült kár 64,3 millió forint. Továbbra is a kisebb kárösszeg a jellemző, az átlagkár 330 000 forint.

„Általánosságban elmondhatjuk, hogy tömeges kárbejelentésre nem számítunk. Egyelőre úgy látjuk, hogy nincs szükség a kárszakértőink átcsoportosítására, az állandó létszámmal is a bejelentéstől számított 1-5 napon belül rendezni tudjuk a károkat” – közölte Vereczki András, az AEGON Magyarország vezérigazgató-helyettese.

Győrújfalun az árvíz elleni védekezés olyan sikeres volt, hogy onnan eddig nem érkezett kárbejelentés az AEGON-hoz. A győrújfalui kitelepített ügyfeleknek 50 000 Ft gyorssegélyt utalt át a biztosító. Itt egyébként az emberek már visszaköltöztek a házaikba.

Az árvízkárok mellett folyamatosan érkeznek a hétfői viharkárral kapcsolatos bejelentések is. Péntek reggel 10 óráig összesen 1.496 db kárbejelentés érkezett, az ügyfelek által becsült kárösszeg: 140,1 MFt. A csütörtök reggel 10 órás adatokhoz viszonyítva 488 db-al emelkedett a bejelentések száma.

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább