25 milliós kárt okozott a Lehel úti robbantás

A hét elején robbantás történt a Lehel út egyik lakóházában, a robbantás célpontja a CIB Bank fiókja volt. A lakóház biztosítója az Aegon Magyarország. Az előzetes felmérés alapján az épület szerkezetében körülbelül 25 millió forint kár keletkezett, a lakásokban a felmért kár összege összesen 1,5 millió forint.

A hét elején robbanás történt a fővárosi Lehel út egyik társasházában. A robbantás célpontja a házban található CIB Bank fiókja volt. A társasház biztosítója az Aegon Magyarország, a biztosítót az épület tartószerkezetében keletkezett károk terhelik.

A lakásokban keletkezett károk felmérése már a robbantás napján megkezdődött, és szerda délutánra nagyrészt be is fejeződött. Mintegy 20 lakásban keletkezett kisebb-nagyobb kár, főként a vakolat sérült, és a teraszokon több helyen megrepedt a burkolat.

A társasházi épületben a legnagyobb kár a teremgarázsban, a bankfiók mögött keletkezett. A garázsban egy vízszintes tartógerenda, aminek fontos statikai szerepe van, meghajolt és berepedezett. Az elsődleges feladat a gerenda megerősítése volt: a szakemberek aládúcolták, és megkezdődtek a helyreállításhoz szükséges statikai vizsgálatok.

Az épület homlokzatán a mészkőburkolat a harmadik szintig sérült, megrepedezett. Ennek helyreállításához állványozás is szükséges. A robbanás következtében kitört üvegek pótlását a biztosító szolgáltató partnere azonnal megkezdte, ezt csütörtökre teljesen be is fejezi. Az előzetes kárfelmérés alapján az épület szerkezetében összesen körülbelül 25 millió forint kár keletkezett, a lakásokban felmért kár összege összesen 1,5 millió forint.