Közlemény

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Köszönjük, hogy társaságunkat tisztelte meg bizalmával szerződése megkötésekor.

Tájékoztatjuk, hogy a 2017. május 25-én honlapunkon közzétett, a szerződési feltételek változásával kapcsolatos Közleményünkben az alábbi pontosítást eszközöltük.

A Közlemény 5. vastag betűvel szedett bekezdése helyesen a következő.

A Prémium (WIA-01), a Prestige (WIA-02) és a VIVA (WIA-00) életbiztosítások, továbbá az Aegon Relax (NYIA-03) és az Aegon Tempo (NYIA-04) nyugdíjbiztosítások szerződési feltételei 2017. május 25-i hatállyal az alábbi 8/A. fejezettel egészültek ki: 

 

8/A. Költségek emelése

A biztosító jogosult a biztosítási díjjal nem arányos (forint összegben meghatározott) költségeket az ajánlott indexre vonatkozó éves értesítéssel egyidejűleg, a következő biztosítási időszak első napjának hatályával, egyoldalúan, legfeljebb az adott évi index mértékében módosítani, ha a működésében az alábbi körülmények miatt tényleges költségnövekedés merül fel:

  1. a) díjbefizetéssel, szolgáltatások teljesítésével kapcsolatos költségek változása (postai levélküldemények díjtételeinek változása, postai csekkbefizetés költségeinek változása, banki csoportos díjbeszedés költségtételeinek változása, a díjbefizetést érintő banki tranzakciók díjtételeinek változása, stb.);
  2. b) technológiai változások az elektronikus kapcsolattartásban, ügyfélkiszolgálás költségeinek változása;
  3. c) biztosítási szerződésekhez kapcsolódó ügyféladatok nyilvántartásának, lekérdezésének költségváltozása (lakcímnyilvántartás, halottregiszter, stb.).

A biztosító a költségek módosításáról szóló ügyfélértesítésben tájékoztatni köteles a szerződőt, hogy a fenti Oklista mely tétele(i) miatt szükséges a szerződés valamely díjjal nem arányos költségét módosítani.

A vonatkozó jogszabályokkal teljes mértékben összehangolt változtatások, reméljük, sokkal pontosabbá és érthetőbbé teszik a biztosítási szerződések feltételeit.

 

Türelmét és megértését ezúton is köszönjük!

Aegon Magyarország Biztosító Zrt.

  1. január 10.

 

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább