Gyerek van a családban? Új biztosításra is szükség lesz!

A gyerekek születése előtt még el sem tudjuk képzelni, mennyi minden kárt tud okozni a csöppség pillanatok alatt. Egy csapásra veszélybe kerül a szomszéd autója, ablaka, a kárt pedig kötelességünk megtéríteni. Ezért jó, ha rendelkezünk a lakásbiztosításunk mellett kiegészítő felelősségbiztosítással is.

Egy totyogó kicsi gyerek bármibe belekapaszkodik, felvesz, eldob gondolkodás nélkül. Mindent kipróbál, megvizsgál, és nem is gondolnánk, mennyi erő lakozik a kis kezeiben. Minél nagyobb a gyerek, annál gyorsabb, erősebb, és sok játéknak induló mókából kár keletkezhet.

Szülőként erre mielőbb készüljünk fel annak érdekében, hogy a káreset bekövetkeztekor tudjunk kihez fordulni segítségért.

Melyek azok a tipikus helyzetek, amikor jól jön a felelősségbiztosítás a családnak?

Például amikor a bicikliző gyerek nekimegy a közös beállón parkoló autónak, behorpasztja, letöri a tükrét. Egy-egy autónál ilyenkor akár százezres nagyságrendű kár is keletkezhet. Amennyiben a bíróság kártérítési kötelezettséget állapít meg, biztosítás hiányában nekünk kell megtéríteni a kárt. Viszont ha Alfa OKÉ Lakásbiztosítás szerződéskötésekor felelősségbiztosítást is kötöttünk, az Alfa Biztosító megtéríti a kárt Ön helyett a szerződésben szereplő biztosítási összegig vagy több mint 20 millió forintos limitig.

Ez egy olyan értékes biztosítási elem, amelyre minden családnak szüksége van.

Tudva, hogy a biztosításunk révén fedezhető a kár, sokkal nyugodtabban tudjuk megbeszélni a helyzetet a joggal mérges szomszéddal, hiszen már az első pillanatban biztosíthatjuk arról, hogy kifizetjük a keletkezett kárt.

 

Kérdése van az Alfa OKÉ Lakásbiztosítással kapcsolatban?

 

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább